Mariș, directorul Direcției Silvice Cluj condamnat pentru ”șpaga” de la pădurari, a fost reangajat

 

Traian Mariș, fostul director al Direcţiei Silvice Cluj, înhățat de DNA Cluj pentru că primea șpagă de la pădurari ca să îi țină în funcții și să poată tăia pădurile, a fost reangajat.

 

Mariş a fost condamnat cu suspendare, după ce a recunoscut în fața judecătorilor că a primit câte 10.000 de lei de la pădurari pentru a nu-i da afară și pentru a nu le face controale. El s-a întors acum în funcția de inginer la Direcţia Silvică Cluj, în cadrul Ocolului Silvic Gilău.

 

Traian Mariș a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare. ”Regulile noastre interne permit ca un angajat care a fost condamnat să se întoarcă la serviciu. Domnul Mariş este într-o funcţie de execuţie şi nu are gestiune”, a declarat senin noul director al Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros.

 

Ministrul Pădurilor, Lucia Varga, a declanșat la Cluj un adevărat război ”mafiei pădurilor”, imediat ce liberalul Traian Mariș a fost arestat. Știri de Cluj a întrebat-o dacă nu cumva se încearcă ”spălarea obrazului”, iar Lucia Varga a răspuns că: ”Nu este vorba despre așa ceva. Noi facem controale de acest gen și la alte Direcții Silvice”.

 

Ministrul Lucia Varga a venit special la Cluj, unde a arătat cu degetul spre vechea conducere a Direcțoiei Silvice Cluj, condusă de PDL -istul Ioan Morar, ca fiind unica vinovată de jaful din pădurile Clujului. 

 

În urma neregulilor constatate, 17 pădurari vor fi daţi afară de la 1 august, precum şi trei şefi de districte şi un şef de ocol, la care se adaugă sancţiuni administrative faţă de alţi 34 de angajaţi. ”Mă îngrijorează managementul prost al fostei conduceri a Direcţiei Silvice Cluj, au adus prejudicii statului prin modul în care au administrat pădurea şi au făcut acte administrative şi contabile, rămâi uimit când le vezi. De exemplu, Direcţia Silvică Cluj a plătit 100.000 de kg de melci, de fapt a dat un împrumut mascat de 110.000 de euro unei firme private. O altă faptă de neînţeles este că au fost încheiate contracte astfel încât angajaţii instituţiei care trebuiau să administreze resursa de lemn au lucrat pentru o firmă privată. Faptele penale trebuie înaintate în instanţă iar vinovaţii să plătească”, a spus Lucia Varga, la Cluj-Napoca, în 26 iulie.

 

Șocant este că la două săptămâni este reangajat singurul personaj găsit vinovat de justiție în privința susținerii mafiei pădurilor, liberalul Traian Mariș.

 

În Cluj, s-au furat PĂDURI în valoare de 12 milioane de euro. JAFUL a fost constatat numai ACUM

Comentarii Facebook