Cămătari reținuți la Câmpia Turzii! Își șantajau victimele care nu putea plăti

 

Un grup de cămătari din Câmpia Turzii a fost destructurat de polițiștii clujeni. Liderul acestora a fost arestat preventiv.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au destructurat un grup infracţional format din 4 persoane, suspecte de săvârşirea infracțiunilor de cămătărie și șantaj.

 

În baza probatoriului administrat s-a dispus începerea urmăririi penale, măsură confirmată de unitatea de parchet, faţă de S. IACOB, de 43 ani, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracțiunilor de șantaj și cămătărie, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 194, al. 1 și 2  Cod Penal și art. 3 al. 1 din Legea nr. 216/ 2011, cu aplicarea art. 33 lit a) din Cod penal.

 

De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de S. ARON, de 56 ani, suspectat de săvârşirea infracțiunii de complicitate la cămătărie, G. ERIKA, de 34 ani, suspectată de săvârşirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și cămătărie şi B. SAMOILĂ, de 58 ani, suspectat de săvârşirea infracţiuniilor de  șantaj și complicitate la cămătărie.

 

În 06.08.2013, pe raza municipiului Câmpia Turzii au fost efectuate un număr de 4 percheziții domiciliare la reședințele și firmele suspecţilor, ocazie cu care au fost ridicate mai multe obiecte, sume de bani și înscrisuri”, au precizat anchetatorii.

 

S. Iacob, liderul grupului de cămătari, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar Judecătoria Turda a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru 29 zile.

Comentarii Facebook