FORȚĂ și FRUMUSEȚE la Concursul de cai de tracțiune din Gilău, județul Cluj. O tradiție veche și frumoasă, dar oare e bine ce le facem animalelor? VIDEO

Concursul  cu cai de tracțiune a avut loc in acest week-end la Cluj, în comuna Gilău. Caii din diferite rase și-au dovedit forța impresionantă dar și-au etalat si frumusețea, în timp ce proprietarii lor și-au arătat indemînarea de a-i struni.  Au avut loc probe de simplu și de dublu, în care cai aduși din toate zonele țării au avut de tractat bușteni cu o greutate foarte mare. 

Concursurile de tracțiune cu cai sunt evenimente pline de viață care aduc împreună comunități din mediul rural. Aceste competiții sunt despre forța și anduranța cailor, dar și despre priceperea îngrijitorilor lor. Caii trag greutăți mari pe distanțe scurte, arătând cât de puternici și bine antrenați sunt.


Aceste concursuri sunt și un prilej de sărbătoare. Oamenii vin nu doar să-și susțină favoriții, ci și să socializeze, să se distreze și să se bucure de atmosfera de festival. În jurul competiției, de obicei, se organizează târguri, cu mâncare tradițională, muzică și alte activități locale, ceea ce transformă totul într-o mare petrecere pentru întreaga comunitate.

În timpul concursului, caii sunt echipați cu hamuri speciale și trebuie să tragă greutăți. Juriul evaluează nu doar cât de departe reușesc să tragă greutățile, ci și cât de rapid o fac și cât de bine se comportă caii. Este important ca animalele să fie tratate cu respect și grijă, insă concursul în sine pune la încercare limitele cailor.

Aceste evenimente sunt mai mult decât simple competiții; ele sunt despre tradiție, muncă în echipă și legătura specială dintre oameni și animale. Spectatorii, fie ei tineri sau bătrâni, sunt mereu entuziasmați să vadă caii în acțiune, iar copiii învață despre importanța muncii și respectului pentru animale. 

Comentarii Facebook