Mănășturenii de pe Negoiu și Bâlea se REVOLTĂ: Nu mai suportăm traficul greu. Să meargă și pe strada consilierului Adrian Popa

 

Mănășturenii care locuiesc pe străzile Negoiu și Bâlea reclamă faptul că traficul greu care merge spre șantierele de pe strada Dimitrie Gusti le face viața un calvar.

 

Camioanele de mare tonaj abia si-au inceput plimbarile. Cu meniu complet: zgomot, praf, inca o data praf, noroi, vibratii, blocaje de trafic, etc. Si asta deoarece continuati sa acordati autorizatii de constructii pentru imobile care nu au acces auto potrivit. Va faceti ca nu vedeti padurea din cauza copacilor!

 

Vorbesc aici de tot ce inseamna constructie mai sus de strada Dimitrie Gusti din Manastur. Pana cand veti refuza sa admiteti ca strazile Negoiu si Balea, care nici macar nu sunt strazi ci doar alei, nu pot prelua traficul generat de imobilele construite pe Edgar Quinet? Pana cand veti incasa impozite de la noi ca sa ne dati inapoi doar praf, noroi si inghesuiala?”, a reclamat Andrei Gheorghe.

 

Bărbatul acuză Primăria că nu permite accesul camioanelor și pe ruta strada Edgar Quinet via Radu Gyr sau Leonardo DaVinci pe Moricz Zsigmond si apoi pe Campului. ”Da stiu, Moricz Zsigmond e strada privata. Asta e raspunsul standard. N-are absolut nicio legatura faptul ca mai multi “grei” stau pe strada respectiva, in frunte cu distinsul Adrian Popa, seful comisie de urbanism din Consiliul Local, fost viceprimar, actual consilier PDL. Ce naiv sunt! Doar n-o sa-si bata singur cuie-n talpa! Si totusi nu pot intelege de ce linistea lui e mai importanta decat linistea mea, de ce eu pot avea ratia zilnica de praf si el nu. Sa fie chestia aia cu egalitatea intre caini si catei de care vorba Grigorea Alexandrescu… posibil.

 

Pana cand veti face receptia la imobile fara ca sa cereti proprietarilor constructiilor sa predea drumul Primariei? Ca sa nu va mai puteti ascunde in spatele expresiei: “E drum privat!”. Si daca Edgar Quinet e drum privat, nu ar fi frumos din partea domniilor voastre sa ii cautati pe cei de la Manastur Holding si sa le cereti sa predea drumul? 

 

Si daca Moricz Zsigmond e drum privat, nu ar fi frumos din partea domnului Adrian Popa sa ridice bariera si sa-i lase pe oamenii care l-au votat sa circule pe-acolo. Ca doar le reprezinta interesele”, a mai scris în plângere Andrei Gheorghe. 

 

Si daca tot e prevazuta aleea Balea in viitorul PUG ca strada cu doua benzi, nu ar fi frumos daca, pana la aprobarea lui, macar ati curata-o de betonul adunat si daca ati amenaja trotuarul dinspre partea Liceului “Edmond Nicolau”, pentru ca mamelor care urca sau coboara cu carucioarele sa nu le mai sar inima din piept de fiecare data cand se intalnesc cu o masina, pentru ca nu au unde sa se retraga?”, a mai reclamat bărbatul.

 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au afirmat în repetate rânduri că pot prelua stăzile private în administrarea publică numai după predarea acestora de către proprietari. Problema este că aceste străzi nu respectă criteriile în privința lățimii pentru a fi preluate de Primărie, deoarece s-a construit prea mult. 

 

Comentarii Facebook