Majoritatea părinților clujeni spun că școala online merge extrem de prost. Un sondaj Știri de Cluj arată că cei mai mulți așteaptă întoarcerea la școală



Un sondaj realizat de Știri de Cluj arată că școala online nu este cea mai bună variantă pentru elevi. Părinții sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de învățământ online și de modul de predare al profesorilor.


Faptul că școala online este un adevărat chin atât pentru elevi, cât și pentru profesori și părinți nu este o noutate. În ciuda nenumăratelor discuții pe această temă, care au loc încă din septembrie 2020, autoritățile nu au reușit să găsească o soluție viabilă pentru această problemă, iar sistemul de educație din România lasă de dorit. 


Părinții sunt nemulțumiți de orele online


Elevii au cel mai mult de suferit de pe urma cursurilor online, fiindu-le greu să se acomodeze cu noul mod de predare și învățare. Ei nu reușesc să înțeleagă la fel de bine materia, deși modalitățile de evaluare simplificate și adaptate sistemului online ar putea da impresia că totul merge bine. 


Cu toate acestea, mai mulți experți au subliniat faptul că rezultatele orelor online se vor vedea în viitor, atunci când copiii nu își vor aminti nimic din ceea ce au învățat în această perioadă și le va fi tot mai greu cu fiecare an școlar.


Și părinții au de suferit din cauza cursurilor din fața ecranului, deoarece, pe lângă faptul că sunt nevoiți să stea acasă cu elevii, aceștia se străduiesc să compenseze lipsurile de care au parte copiii lor: lipsa socializării și materia neînțeleasă de cel mic.


Clujenii spun NU orelor online


Știri de Cluj a lansat un sondaj prin care părinții și-au putut exprima opinia cu privire la modul în care este desfășurată școala online în Cluj, iar rezultatele vorbesc de la sine.


Astfel, în cadrul sondajului online, publicat pe site-ul stiridecluj.ro, la întrebarea „Cum se desfășoară la Cluj școala online pentru copilul tău?”au răspuns 2.138 de persoane având 9 variante de răspuns.


sondaj.png


Din totalul respondenților, 702 clujeni au spus că școala se desfășoară „Foarte bine, copilul nu a fost afectat nici educațional, nici emoțional și 106 au spus că totul merge „Foarte bine educațional, dar copilul este afectat emoțional din lipsă de socializare”.


Există 51 de părinți care au declarat că școala merge „Bine. Sunt câteva neajunsuri, dar per ansamblu este bine”.


Restul respondenților s-au declarat doar nemulțumiți: 12  clujeni au spus că școala online merge „Destul de prost: la unele ore copilul nu înțelege ce se predă, dar nu este afectat de lipsa socializării”, 100 de părinți se confruntă cu faptul că merge „Destul de prost: la unele ore copilul nu înțelege ce se predă și este afectat de lipsa socializării”.


Unii părinți s-au declarat extrem de dezamăgiți


Astfel, 15 părinți au spus că școala online se desfășoară „Prost: la majoritatea orelor copilul nu înțelege ce se predă, dar nu este afectat de lipsa socializării”, alte 30 de persoane susțin că „la majoritatea orelor copilul nu înțelege ce se predă și este afectat de lipsa socializării”.


Alți respondenți dau vina pe modul de predare al profesorilor, deoarece 12 persoane au spus că școala online merge „Foarte prost: Profesorii predau de acasă, nu scriu pe tablă, copilul nu înțelege, dar nu este afectat de lipsa socializării”. Cel mai îngrijorător este, însă, faptul ca  1.110 de clujeni, adică peste jumătate dintre cei care au răspuns, s-au plâns că totul merge „Extrem de prost: profesorii predau de acasă, nu scriu nimic doar dictează, copilul nu înțelege și este afectat de lipsa socializării”.


Comentarii Facebook