Mai mulți turdeni, trecuți de prima tinerețe, au pus pe roate afaceri de succes. Mircea Sin, artistul sticlar care face minuni - VIDEO

 

Mai mulți turdeni, trecuți de prima tinerețe și sătui să bată la uși închise pentru un loc de muncă, au pus pe roate o afacere de succes.

 

Mircea Sin a lucrat 25 de ani de munca la fosta fabrica Sticla Turda, dar a trebuit să plece din cauza problemelor de sănătate. Și-a deschis un mic atelier in care realizează adevătate opere de arta, iar din mâinile mesterului ies acum pahare haioase, figurine din sticla care sugereaza zodiacul, animale, flori sau orice alte obiecte personalizate. Materia prima o importă din Germania, iar comenzi are destule.

 

Fotografiile cu operele artistului pot fi văzute pe pagina de Facebook - Mircea Sin.

 

 

Sunt putini sticlari in tara, prea putini vin din spate. Mai suntem doar cativa, toti trecuti de 50 de ani, care stim cu adevarat meserie. Ideea e ca un asemenea cadou amuza, e un motiv de buna dispozitie si am comenzi din tara, dar si din strainatate”, povesteste antreprenorul, conform știrileprotv.ro.

 

 

Soții Bogdanffy, foști angajati la Bechtel, au fost concediați, dar și-au deschisa o afacere. Au un magazin de sare, iar Istvan Bogdanffy a inceput sa prelucreze blocurile de sare pe care le aduce de la salina Turda. La magazinul lor sunt puși în vânzare bulgari de sare pentru bai, candele din sare, lampi de veghe colorate, dar si plite pentru gatit din sare ori tablouri cu proprietati terapeutice.

 

Avem placi de grill, care incalzite la temperature mari se pot folosi la prajit carne sau oua, dar se poate si tine mancarea la cald. Avem lampi pentru ambianta, dar ele si omoara bacteriile, asigura umiditatea in camera, avem si sare de baie, bombe de sare pentru tratamente naturiste”, povestește Istvan Bogdanffy.

 

În Turda, rata șomajului este de peste 4%, astfel că cei trei antreprenori recunosc că le-ar fi fost mult mai greu să își găsească un loc de muncă, fără a spera că va fi și ceva ce să le placă.

Comentarii Facebook