Clujenii din Sălicea au donat bani pentru a fi confecționate suporturi pentru cuiburi de berze


Locuitorii din Sălicea, județul Cluj au făcut un gest demn de lăudat. Într-un timp record, locuitorii satului au adunat peste 3.000 de lei, sumă necesară confecționării a trei suporturi de berze.

Suporturile le ajută pe berze să cuibărească în siguranță și totodată protejează și rețeaua electrică de joasă tensiune de eventuale scurtcircuite.

În 2020 Asociația Grupul Milvus a proiectat un model nou de suporturi, mult mai maleabile și mai ușor de montat.

Ne bucură faptul că oamenii se implică în asemenea acțiuni, iar cu ajutorul Primăriei Ciurila, care asigură nacela necesară pentru montare și sprijinul Electrica Cluj vom monta aceste suporturi”, spun reprezentanții Asociației.

Aceste suporturi vor fi montate joi, 16 martie, în satul Sălicea, pe strada Principală, nr. 49, și în satul Pruniș, pe stra Principală, nr. 67.

La Vlaha este un alt cuib, unde revin în fiecare an berzele Leske și Miska

Cuibul de barza albă dotat cu cameră web se află în satul Vlaha (județul Cluj), pe o stradă lăturalnică. Amplasat pe un stâlp electric, cuibul este înălțat pe un suport pentru a împiedica coliziunea puilor cu sârmele aflate sub tensiune. În localitate au mai fost cuiburi de berze și în trecut. În locul acesta, primul cuib a fost construit în anul 1998. Camera transmite în direct începând din 23 martie 2017. În partea laterală a cuibului își fac cuib și vrăbii de casă, respectiv grauri.

Comentarii Facebook