Magazinul eMag din Cluj, SPART de un fost OLIMPIC, acum student la UBB Cluj

 

Magazinul eMag din Cluj a fost spart, luni seara, 17 septembrie, în jurul orei 22.00, de 3 indivizi care, înainte de spargere s-au asigurat că uşa va rămâne deschisă în timpul nopţii.

Potrivit unor surse, cei trei au pus totul bine la cale, iar unul dintre spărgători a venit chiar de la Turda la Cluj.

Unul dintre cei trei, Bogdan Tulai, este un bun student al Facultăţii de Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca, care a intrat la facultate cu nota 9,50. Liceul l-a făcut în Turda, unde a fost elev de nota 10, ocupând locuri fruntașe la olimpiadele naţionale la care a participat. 

Conform poliţiştilor clujeni, cei 3 au sustras din magazinul eMag, din cartierul Mărăști, trei tablete de ultimă generaţie şi două telefoane. După ce au plecat din magazin, cei trei și-au abandonat cagulele și combinezoanele folosite la o ghenă de gunoi din apropierea magazinului. Acolo au ascuns și ”prada”, iar Tulai și un alt complice s-au întors pentru a vedea dacă nu a venit poliția. Agenții de pază au ”simțit” că ceva nu este în regulă și i-au reținut pe cei doi până la sosirea poliției.

Declaraţiile date de aceştia sunt contradictorii. Poliţiştii clujeni spun că Bogdan Tulai a declarat că a venit la Cluj pentru a se întâlni cu iubita lui, dar ar fi fost acostat de alți doi tineri, care i-au propus să fure produsele electronice de la eMag, din Mărăști.

Cei trei şi-au ascuns bine feţele de teamă să nu fie identificaţi pe camerele de luat vederi din interiorul magazinului eMag.

Din ceea ce am văzut la faţa locului, uşa de la intrare nu prezenta urme de forţare. Modul în care au acţionat a fost unul bine pus la cale şi asta pentru că au ştiut şi cum să procedeze. S-au asigurat şi au stat puţin timp în magazin. Şi-au calculat timpul, astfel încât să aibă vreme să plece în caz că s-ar fi declanșat alarma”, a spus un poliţist clujean, care a mai afirmat că cei trei au părăsit magazinul în mai puţin de două minute, lucru confirmat de imaginile suprinse de camerele de luat vederi din incinta magazinului.

Valoarea produselor furate se ridică la circa 20.000 de lei.

Bogdan Tulai, potrivit unor surse judiciare, a mai avut probleme cu legea. A fost pedepsit penal pentru că a condus un auturism fără a avea permis. De asemenea, în ultima vreme Tulai a început să se învârtă în jurul unui anturaj suspect, a început să aibă tot felul de datorii, iar pentru a face rost de bani mai uşor, a fost de acord să participle la spargerea magazinului emag din Cluj.

Bogdan Tulai este cercetat în stare de libertate.

Comentarii Facebook