MAE îi avertizează pe români să evite călătoriile în Ucraina



Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru toți românii, în care recomandă evitarea călătoriilor în Ucraina, ținând cont de incidentele recente de la Kiev, soldate cu sute de răniți și chiar persoane moarte.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, dacă acestea nu sunt imperios necesare, şi mai ales prezența în zonele în care se desfășoară manifestații. Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu numeroase victime, MAE descurajează cetăţenii români să se apropie de zonele respective şi să participe la aceste acţiuni, riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine”, se arată în comunicat.

Atenționarea vizează în primul rând zonele centrale ale orașului Kiev (Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul DINAMO), dar și pentru alte localități în care se desfăşoară manifestații asemănătoare.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să evite orice deplasare spre Kiev, având în vedere că începând cu data de 19 februarie 2014, ora 00.00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport, iar transportul urban subteran (metroul) este suspendat de la data de 18 februarie 2014, ora 16.00.

Cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgenţă +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuţi la numărul de urgenţă +38093.270.92.60 şi Consulatului General al României la Odesa la numărul de urgenţă +38095.541.27.28.

Comentarii Facebook