Luptă DURĂ pe posturi la Poliția Cluj. Vor să fie șefi ofițeri dați afară de la DNA Cluj pentru scurgeri de informații

 

Poliția Cluj a rămas fără șefi pe posturi după ce aceștia s-au pensionat pe capete, atrași de pensii de 9.000 - 10.000 de lei. Lupta pe posturi este acum acerbă, sforile fiind trase pe linie politică.

 

Comisarii șefi Ciprian Rus și Raul Vaida au plecat de la DNA Cluj, unde erau ofiteri, la data de 1 iulie 2014, fiind suspectați de prietenii apropiate cu politicieni și oameni de afaceri. 

 

Cei doi au plecat de la DNA Cluj, la scurt timp după ce comisarul șef Valentin Tătar a fost dat afară de la Direcția Națională Anticorupție Cluj, fiind prins în flagrant în timp ce divulga informații în trei dosare penale aflate pe rolul DNA, unul dintre ele referindu-se la fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu. Tătar l-ar fi atenționat pe senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoș, că DNA Cluj ascultă telefoanele unor lideri politici importanți din filiala Cluj.

 

DNA București l-a pus sub acuzare pe senatorul Cordoș, iar comisarul șef Valentin Tătar a fost condamnat la închisoare cu suspendare și este nașul de cununie al comisarului șef Ciprian Rus.

 

După acest scandal, DNA Cluj a beneficiat de sprijinul SRI Cluj, a făcut curățenie în propria curte și a renunțat subit la serviciile comisarilor Ciprian Rus și Raul Vaida. Primul este nepotul chestorului Pop Teodor Pușcaș, fost șef al IPJ Cluj, până în anul 2005, membru de frunte al PSD Cluj și soț al deputatei PSD de Cluj, Aurelia Cristea. La momentul respectiv, DNA Cluj nu a comunicat public niciun fel de amănunt legat de presupuse divulgări de informații, făcute de comisarii Rus și Vaida, scrie evz.ro.

 

Cei doi polițiști au revenit în structurile IPJ Cluj, la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Comisarul șef Ciprian Rus a fost mutat apoi de la Serviciul Poliției Economice în funcția de adjunct la Secția 4, cea mai mare din Cluj-Napoca, și apoi șef al Secției 5. În prezent, polițistul este susținut puternic de forțe din PSD Cluj ca să ajungă în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Cluj.

 

Raul Vaida a fost detașat la Poliția Transporturi Feroviare, pe postul de lucrător simplu, iar apoi a fost împuternicit șef al Biroului Corupție, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar acum trage sforile pe linie politică pentru a ajunge șeful Serviciului

 

Pentru a doua funcție de adjunct al șefului IPJ Cluj se luptă comisarul șef Iosif Marcu, fost șef al Poliției Huedin, iar apoi împuternicit în funcția de șef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Cluj. Polițiștii clujeni susțin că Marcu ar fi în relații apropiate cu prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, încă din momentul în care a fost numit șef al Poliției Huedin.

 

Polițiștii clujeni susțin că prefectul de Cluj ar deține mai multe hectare de pădure în zona de munte a județului Cluj și că polițistul s-ar fi asigurat ca aceasta să nu fie furată de hoți.

Comentarii Facebook