Sambata 26 Noiembrie

Lumina de la Sfantul Mormant ajunge la Cluj-Napoca maine, la ora 20:30

 

Lumina de la Sfantul Mormant este adusa si in acest an in Romania de catre presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care face parte din delegatia oficiala a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane.

Gheorghe Flutur face parte, ca mirean, din delegatia Patriarhiei BOR care va aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim. Delegatia, formata din sase persoane, condusa de Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a plecat vineri dimineata cu un avion spre Israel, informeaza realitatea.net

Lumina Sfanta va ajunge pe Aeroportul din Suceava sambata seara, urmand ca aceasta sa fie impartita preotilor din judet.

Lumina de la Sfantul Mormant va fi preluata cu un felinar special, lampa lui Davy, iar la Aeroportul din Suceava un sobor de preoti va oficia o scurta slujba, urmand ca apoi Lumina Sfanta sa fie impartita preotilor din judet care o vor duce in parohiile lor, unde o vor oferi credinciosilor in cadrul slujbei de inviere.

Lumina sfanta va fi oferita la slujba de inviere, la ora 24:00, de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda in 14 aprilie 2012, in jurul orei 18:30, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor.


Reprezentantii eparhiilor Patriarhiei Romane din nordul tarii sunt asteptati la aeroporturile din Suceava, in jurul orei 19:30, Cluj-Napoca, in jurul orei 20:30, iar in Satu-Mare la 21.30.

Comentarii Facebook