Lucrări de mântuială pe strada Soporului: Minunea a ținut o lună! - VIDEO


Clujenii care locuiesc pe strada Soporului s-au bucurat înainte de sărbători când au văzut drumul este reparat. Bucuria a fost de scurtă durată.  

Lucrări de mântuială pe strada Soporului. Înainte de sărbători cu o saptamana s-au intervenit cu lucrari superficiale care uitati si dumneavoastra cat au durat, pana la prima zapada mai serioasa... lucru de mantuiala cat sa le inchida gura oamenilor de pe acea strada, lucru românesc.... tot asfaltam strazi, vopsim in zona centrala si ne facem poze, dar cu zonele de la periferia orașului nu facem nimic”, a reclamat Andrei Serdean.

Zona Sopor face parte dintr-un nou pariu al administrației locale, care promite acolo un nou cartier, realizat ca la carte. Nu s-a spus, însă, când se va face acest lucru. 

Sopor va fi un oraş în oraş, un orăşel în sine. Cât Mănăşturul pe vremea comuniştilor, pentru că acum, cu extensia Câmpului şi altele, are peste 300 de hectare, iar Sopor undeva la 237 de hectare. În noul cartier vor locui între 50.000 şi 70.000 de oameni. Vom alege cei mai buni experţi care să vină se ne spună cât de largi să fie bulevardele, unde va fi loc de grădiniţă, de şcoală, etc. Facilităţile necesare omului cotidian trebuie să fie amplasat la maximum 20 de minute de mers pe jos. Nu să îşi ducă copilul din Sopor la grădiniţă în Mănăştur. Trebuie să eliminăm din trafic. Avem exemplu negativ Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de 3 ani să lărgim strada. Vreau ca Sopor să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Dacă laşi dezvoltarea doar în mâna privaţilor, care vin şi îşi fac fiecare bloc cum vor, pierzi din vedere ansamblul. Vom alege cei mai buni experţi", a declarat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.  

Concursul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sopor va avea premii consistente. Premiul I (contractul de proiectare) - 2.800.000 lei plus TVA, premiul II - 120.000 lei, premiul III - 70.000 lei.

Comentarii Facebook