Cluj: Au făcut curat în casa unei femei cu bani, i-au furat cartela telefonica și i-au GOLIT contul


Un bărbat și o femeie sunt cercetați pentru că au devalizat contul unei femei din Cluj-Napoca, după ce i-au furat cartela telefonică.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au reținut 2 persoane bănuite de furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului 2020, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, ar fi sustras cartela telefonică aparținând unei femei din Cluj-Napoca.

Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei.

Anchetatorii au aflat că cei doi au cumpărat, folosind 20.000 de lei din cont, televizoare, bijuterii și alte produse, iar 50.000 de lei i-au retras folosind contul altei persoane. 

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi pus la dispoziția celor două persoane bănuite datele contului său bancar, în vederea transferării și ulterior retragerii, în mod fraudulos, a mai multor sume de bani.

În urma a trei percheziții efectuate, la data de 21 ianuarie a.c., la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul acestei zile, față de cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor informatice a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj. 

Comentarii Facebook