Miercuri 24 Aprilie

Lucan cu mâna întinsă la Primăria Cluj-Napoca. A primit iarăși bani pentru plata datoriilor

 

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condus de profesorul Mihai Lucan, a beneficiat de o nouă infuzie de capital din partea Primăriei Cluj-Napoca.

 

ICUTR Cluj a solicitat și primit în ședința Consiliului Local de joi, 9 octombrie, suma de 150.000 de lei pentru plata datoriilor, la pachet cu alte spitale mult mai sărace care au primit bani pentru investiții.

 

”Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal se confruntă cu o situație extrem de dificilă în ceea ce privește neplata unor facturi medicale din anul 2012 de către Ministerul Sănătății, fapt care afectează activitatea instituției medicale și derularea programelor sale de transplant, precum și serviciile medicale de urologie aflate în derulare”, se arată în cererea Institutului de obținere a finațării din fonduri locale. 

 

Au mai primit bani Spitalul CFR Cluj, 150.000 de lei pentru o centrală termică nouă, Spitalul Clinic Județean Cluj, 68.000 de lei pentru montarea unei uși glisante și a unei perdele de aer cald la intrare în unitatea de primire a urgențelor, și Spitalul de Copii Cluj, 225.000 de lei pentru cumpărarea unui Ecograf Doppler cu trei sonde, și încă 140.000 de lei pentru cumpărarea unui videogastroscop pediatric. 

 

Proiectul de plată a datoriilor de la institutul condus de Mihai Lucan a fost pus pe masa consilierilor locali la pachet cu celelalte investiții, iar aceștia au votat în grup alocarea sumei de 733.000 de lei de la bugetul local.

 

Primăria Cluj-Napoca l-a ajutat în urmă cu 10 ani pe Mihai Lucan și să-și construiască un spital privat, unde plătește o chirie lunară de 129 de euro, pentru un teren de 1.000 de metri pătrați.

 

Venitul pe care îl obține de acolo este de circa 700.000 de euro pe an.

Comentarii Facebook