Dupa ce le-au scumpit, acum consilierii locali din Cluj-Napoca se gandesc sa permita plata locurilor de veci in rate


Locurile de veci vor putea fi platite in rate la Cluj. Primaria a primit numeroase reclamatii din partea clujenilor care s-au plans ca tarifele pentru locurile de veci sunt prea mari. Acestea au crescute printr-o hotarare adoptata acum cateva saptamani.

Viceprimarul Laszlo Attila a anuntat astazi la finalul sedintei de Consiliu Local ca "trebuie gasite solutii pentru plata in rate a taxelor, deoarece multi oameni s-au plans ca au fost luati prin surprindere de cresterea taxelor. Vom gasi solutii prin Directia Tehnica din primarie".
 
Taxele de inmormantare au crescut la inceputul lunii martie. Astfel, concesionarea unui loc de veci a crescut de la 20 - 38 de lei mp/20 de ani la 100 de lei mp/20 de ani.

Au crescut si alte taxe, cum ar fi cea de inchiriere a capelei, de la 1,5 lei pe zi la 20 de lei pe zi, iar inchirierea camerei de preoti costa  0,5 lei , iar acum costa 5 lei/oficiere.
 
De asemenea, a crescut si taxa pe obtinerea avizului anual de catre constructorii care executa lucrari si reparatii funerare, de la 650 de lei la 1.200 de lei pe an.

Comentarii Facebook