Innebuniti de zgomotul de pe autostrada Transilvania, localnicii din Vlaha cer montarea de panouri fonice

Locuitorii satului Vlaha, judetul Cluj, se plang ca nu mai pot sta in case din cauza zgomotului produs de traficul de pe autostrada Transilvania si cer amplasarea de panouri fonice.

 

Oamenii au depus un memoriu la primaria din Savadisla prin care au solicitat montarea acestor panouri sau initierea unor demersuri pe langa constructorul autostrazii, care sa amplaseze panourile.

 

Nu se mai poate trai aici. Autostrada trece la cativa metri de casele noastre si putem auzi fiecare masina care trece. Si cum soferii merg ca si nebunii e si mai greu de trait. Noi i-am cerut primarului inca de la inceput sa faca ceva si sa mute autostrada mai incolo, dar fara nici un folos. Ori nu l-a ascultat nimeni, ori nu a vrut sa faca nimic”, a declarat Laszlo Marton, localnic din zona.

 

Primarul comunei Savadisla, Tamas Gebe, sustine, insa, ca nu avea cum sa le ceara celor de la Bechtel sa mute traseul autostrazii, deoarece acest lucru ar fi insemnat milioane de euro bani aruncati pe geam. “S-a facut proiectare acolo si s-au bagat bani. Cum sa le zic eu sa mute autostrada. Am incercat dar fireste ca mi-au zis sa imi vad de drum. Sunt oameni nemultumiti acolo in Vlaha ca trece autostrada chiar pe langa casa, dar la fel e si in Valisoara, unde autostrada Transilvania trece chiar pe deasupra caselor, si oamenii nu se plang”, a mai spus primarul comunei Savadisla.

 

Tamas Gebe spune ca a facut demersuri pe langa cei de la autostrada Transilvania pentru amplasarea acestor panouri fonice, cerute de oameni, dar ca a primit numai promisiuni. “S-au grabit atunci cu inaugurarea. Au facut totul repede repede, pentru premierul Emil Boc si au uitat de promisiunea facuta. Atunci au zis ca pun panourile, odata cu parapetii si celelalte investitii. Au terminat totul la 1 decembrie, mai putin aceste panouri fonice care trebuiau amplasate in Vlaha, Valisoara si inca intr-un loc. Nu au facut nimic, insa, si eu ma lupt acum cu oamenii”, a mai declarat primarul comunei Savadisla.

 

Reprezentantii Bechtel invoca restantele financiare si spun ca au lucrat in perioada august – noiembrie numai din bani proprii si au de recuperat astfel de la Guvern suma de 200 de milioane de euro.

Comentarii Facebook