Locuitorii din Feleacu, Cluj, se revoltă din cauza lipsei de apă : ”Trăim ca acum 50 de ani. În fiecare vară sunt zile întregi fără apă”


Locuitorii din comuna Feleacu, județul Cluj, au ajuns la capătul răbdărilor din cauza opririlor repetate ale apei menajere în comună. Chiar astăzi, Compania de Apă a anunțat că până luni, o parte din comună (alături de alte 11 localități de lângă Cluj-Napoca) nu va fi alimentată cu apă din cauza suprasolicitării sistemului.

Ei au trimis o scrisoare pe adresa redacției  Știri de Cluj în care au solicitat sprijinul presei, pentru că autoritățile din comună nu se implică în rezolvarea problemei :

Doresc să aduc în discuție spre mediatizare un subiect foarte sensibil și persistent, de care noi, locatarii comunei Feleacu, jud.Cluj ne batem în fiecare vară. Ani la rând, în fiecare vară rămânem fără apă zile întregi.

În ultimii ani comuna Feleacu s-a dezvoltat și a crescut mult ca și număr de locuitori. Zona este considerată ca fiind una de lux, deși condițiile de care dispunem sunt inadmisibile.

Compania de Apă Someș SA a aprobat mai multe autorizații pentru racordare la rețeaua de apă, deși rezervorul existent nu mai face de mult față.

Locuitorii comunei au făcut numeroase sesizări atât la Compania de Apă Someș SA, cât și la Primăria Feleacu. Aceste sesizări nu au fost nici până în ziua de azi rezolvate.” se arată în scrisoarea trimisă redacției.


Lipsa apei afectează grav viața locuitorilor din Feleacu

E abia începutul verii și problemele nu au ezitat să apară deja. Ne gândim cu groază la ce va urma vara aceasta.

Ajungem acasă de la serviciu cu emoții dacă vom avea sau nu apă.

Gândiți-vă la familiile cu copii mici sau la vârstnicii bolnavi care se trezesc din senin fără apă în casă.

Doamne ferește de un incediu de vegetație, ori de vreun scurtcircuit (pentru că și curentul se ia zilnic, așa scurt, cât să îți arată aparatele casnice).

Primăria Feleacu nu face nimic și aruncă toată responsabilitatea de pe cei de Apă. Cei de la Apă spun că Primăria ar trebui să facă unele sesizări. Deci se aruncă vina de la unul la altul în timp ce noi stăm fără apă.

Ironia și mai mare e, că în comună se leagă la canalizare (ceea ce e foarte bine), dar noi nu avem apă.

Nu există suprasolicitare, ci doar subdimensionare a rețelei. Acest calvar îl trăim în fiecare vară.

În 2024 Feleacu revine la condițiile de acum 40 - 50 de ani când îți duceai apa cu găleata în casă.” se arată in scrisoarea trimisă către Știri de Cluj. 


Comentarii Facebook