Locotenentului Alexandru Gheorghe nu a mai fost judecat! Avocatul lui: Ar fi fost judecat ca si Ceausescu VIDEO


Avocatul Ion Panaitescu, general in rezerva, a declarat la iesire din unitatea de la Campia Turzii ca locotenentul Alexandru Gheorghe nu a mai fost judecat pentru ca s-ar fi facut o mare ilegalitate.

"A fost o sedinta de judecata ordonata potrivit unui regulament al ministrului Fortelor Armate. Instanta de judecata a luat act de apararile pe care le-am formulat pe cale de exceptie, urmand ca, deliberand asupra chestiunilor pe care le-am suspus atentiei, sa se pronunte.

Cauza nu a fost examinata pe fond, fiindca exista un impediment major si anume, lipsa cadrului legal care sa justifice constituirea in Ministerul Apararii Nationala a consiliilor de judecata. Regulamentul Ministrului Apararii nu a fost publicat in Monitorul Oficial, ori orice act normativ cu caracter administrativ intra in vigoare numai de la data la care se publica in Monitorul Oficial sau la data la care este prevazut in act pentru intrarea in vigoare, dupa publicarea in monitor. Aceste acte administrative cu caracter normativ trebuie sa fie examinate de o instanta de contentencios, ori instanta de contencios intreaba unde este actul. Acum actul nu exista. Nu este vina completului de judecata ca s-a constituit in baza unui document, a unui act normativ inexistent, dar eu ca si aparator nu pot sa trec peste aceasta exceptie de ordine publica, care ii impiedica pe domnii judecatori sa se pronunte pe fondul cauzei.

Nu mi-ar placea ca armata sa fie angrenata intr-un urias scandal mediatic pentru ca a judecat un militar in baza unui ordin care nu exista. Bunaoara (n.red. locotenentul) trebuie sa fie trecut in rezerva si totul trebuie sa fie facut potrivit legii.

Ei au luat act de imprejurarea aceasta si am cerut sa se dezinvesteasca altfel nu pot judeca. Va aduc aminte ca la Targoviste in 1989 a functionat o asemenea instanta, nu a existat un document care sa ii justifice demersurile judiciare si cu toate acestea a fost judecat si executat", a declarat Ion Panaitescu.

Pe toata durata infatisarii de la unitatea militara de la Campia Turzii, cativa sustinatori de-ai locotenentului Alexandru Gheorghe au stat in fata portii.


Comentarii Facebook