Locomotiva unui tren care circula pe ruta Galați-Cluj-Napoca a luat foc în gara din Vaslui! În vagoane se aflau 70 de persoane


Mai multe echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au intervenit joi dimineață la un incendiu izbucnit în Stația CFR Vaslui la locomotiva unui tren.

Pompierii din Vaslui intervin cu 3 autospeciale și echipaje pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locomotive staționate în gara CFR Vaslui, aparținând trenului IR 1830. Locomotiva a fost decuplată de vagoane și trasă la o distanţă de siguranță de aproximativ 80 metri față de acestea. Cei 70 de călători nu sunt în pericol.

Trenul InterRegio 1830 care circula pe ruta Galați Cluj-Napoca ajunsese în gara Vaslui și staționa în vederea îmbarcării călătorilor când din locomotivă a început să iasă fum. Trei autospeciale din cadrul ISU s-au deplasat la fața locului pentru stinge incendiul izbucnit în interiorul locomotivei și a limita extinderea acestuia. 

Degajarea de fum a fost sesizată de un pompier vasluian care însoțea un grup de refugiați ucraineni în gara Vaslui. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane și trasă la o distanță de aproximativ 80 de metri față de acestea. Călătorii nu sunt în pericol. Nu sunt persoane rănite”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Din primele informații, cauza probabilă a incendiului a fost „izolația deteriorată a unor cabluri electrice aflate în exploatare”. Zeci de călători așteaptă în gară sosirea unei alte locomotive pentru a-și continua deplasarea către Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook