Locatarii de pe strada Ioachim Olteanu, din Floresti: Nu vrem sa ajungem cu "rahatul" in strada Galerie FOTO


Locatarii de pe strada Ioachim Olteanu, din comuna Floresti, sunt disperati ca urmare a conditiilor in care arata drumul si au intocmit un memoriu pe care l-au trimis autoritatilor.

Oamenii reclama ca "lucrarile de la reteaua de canalizare de pe strada Ioachim Olteanu, comuna Floresti, au debutat in luna noiembrie 2010, cand strada a fost decopertata pe toata lungimea ei, devenind inaccesibila pentru autovehicule si greu accesibila pentru pietoni".

Intr-un memoriu, acestia arata ca "firma care efectueaza lucrarile nu este dotata cu echipamente si utilaje adecvate, asa incat au deteriorat de zeci de ori conducta de apa, gaz si bransamentele. Conducta stradala de apa a fost trasa pe cheltuiala locatarilor de pe aceasta strada, actualmente este 'carpita' in foarte multe locuri si nu mai avem siguranta ca va rezista in timp. Muncitorii care efectueaza lucrarile nu credem ca respecta normele de calitate deoarece nu asigura in jurul conductei un pat de nisip, ci basculeaza peste ea pamant cu pietre, chiar de dimensiuni mari, care deterioreaza conducta si duc la desprinderea bransamentelor".

Locatarii sustin ca utilajele firmei au spart de nenumarate ori conductele functionale de pe strada.

"Pe parcursul lucrarilor, datorita surparilor repetate ale malurilor santului de canal (la mijlocul strazii a ajuns la 5 metri adancime, iar muncitorii nu folosesc niciun fel de sisteme de sustinere sau protectie!!!) a fost pusa in pericol si stabilirea stalpilor care sustin cabluri electrice, acestia fiind legati de garduri locuintelor, ceea ce mi se pare o improvizatie periculoasa si de nepermis", se mai arata in memoriul locatarilor.

Oamenii sustin ca firma care realizeaza lucrarea vrea sa construiasca un bazin colector in mijlocul strazii, dar se tem ca astfel vor ajunge cu "rahatul" strada.

"La ora actuala lucrarile la conducta de canalizare au fost stopate pe motiv ca firma nu mai are posibilitati tehnice de a continua lucrarea. Din acest motiv, intentioneaza sa faca in strada un bazin colector, din care apoi sa pompeze continutul acestuia. Aceasta solutie tehnica ni se pare gresita, deoarece strada este foarte ingusta, circa 6 metri, apoi, un bazin adecvat ar trebui a fie situat sub 5 metri adancime, iar daca firma nu poate sapa un sant la aceasta adancime, cum vor face un bazin de beton la o adancime mai mare? Mai mult, cam la 6 metri adancime e panza freatica. In zona aceasta a Florestiului, frecvent se intrerup curentul electric. In aceasta situatie, exista posibilitatea ca 'rahatul' sa iasa in strada sau sa refuleze pe conducta in curtile oamenilor. Dimensiunile mici ale strazii, nu permit in caz de avarie accesul unor utilaje adecvate", se mai arata in documentul citat.

Oamenii sustin ca au sesizat aceste probleme in repetate randuri Primariei din Floresti, dar fara niciun rezultat. Locatarii mai spun ca s-au saturat ca la fiecare ploaie drumul sa se transforme intr-o "mare" de noroi.

Astfel, oamenii cer realizarea unei canalizari prin scurgere "gravitationala" si nu vor realizarea unui bazin de colectare. Ei mai cer stabilirea unui calendar al lucrarilor, pentru ca drumul sa fie in cele din urma asfaltat.

Comentarii Facebook