Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca de teama GRIPEI


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase suplimentarea cu încă o linie de gardă activitatea din unitatea de primire pentru a fi pregătită în sezonul gripei. 

Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie – aprilie 2020 și este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator. De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare.

Suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității instituției spitalicești este necesară pentru a evita situațiile în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile și pacienți critici sosiți cu ambulanțele.

Astfel, în urma situației create, linia de gardă suplimentară va funcționa în fiecare zi din lunile februarie, martie și aprilie a.c., în intervalul orar 14.00 - 22.00 și va fi deservită de 10 medici. 

Clujul e între județele afectate de gripă și răceli

Comentarii Facebook