Lacul 2 de la Baile Cojocna, afectat de alunecari de teren. Investitia de 2,1 milioane de euro este inghitita de pamant


Lacul 2 de la Baile Cojocna este afectat de alunecari de teren, in urma ploilor din ultimele luni. Au fost amplasate balize pe mijlocul bazinului iar salvamarii ii avertizeaza pe oameni sa nu se aproprie, dar "parca sunt animale si tot timpul sunt dupa balize", sustine administratorul Bailor Cojocna.

Alunecarile de teren au inceput in luna iunie, cand pamantul s-a lasat in zona lacului 2 si chiar au inceput sa pice in apa bucati mari mal. "Se rup bucati din pamant. Pica de pe dealul de langa lac si zona s-a lasat un metru ca o felie de paine care se lasa mai jos. Am pus niste balize si salavamarul ii avertizeaza sa nu se apropie de mal. Sunt si panouri de avertizare langa lac", a declarat pentru Stiri de Cluj Remus Beldean, administratorul Bailor Cojocna.

Oficialul de la statiune sustine ca de multe ori oamenii se pun singuri in pericol si intra dupa balizele care au fost amplasate pe mijlocul lacului, pentru a impiedica accesul in zona unde sunt alunecari de teren.

"Aproape jumatate de lac este inchis, dar oamenii parca sunt animale si tot timpul sunt dupa balize, am pus panouri de avertizare, dar multi nu le respecta si isi pun viata in pericol. Doamne fereste sa nu avem vreun accident", a mai spus Beldean.

Administratorul Bailor Cojocna sustine ca a avertizat atat conducerea COnsiliului Judetean Cluj, cat si primaria din localitate despre pericole si despre necesitatea realizarii unor investitii pentru consolidarea zonei.

"Am tot facut hartii spre Consiliul Judetean si Primaria din Cojocna pentru a cere bani sa consolidam dealul. Ar fi nevoie de cateva miliarde de lei vechi pentru a stabiliza zona si a putea folosi in intregime lacul 2. Este pericol acum ca lacul sa se tot micsoreze, sa dispara nu se poate pentru ca dedesupt sunt galerii de la fosta exploatare de sare", a mai declarat Remus Beldean.

Inaugurarea Bailor de la Cojocna a fost facuta in 15 mai, iar investitiile facute se ridica doua milioane de euro, din foduri PHARE.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Catre Cojocna se indrepta pasii fericiti si grei ai transilvanenilor de pretutindeni. Mai ales grei, atat timp cat malurile frumoaselor lacuri sarate au inceput sa se surpe, aruncand salinei investitiile meticulos executate. Oare studiile de impact asupra mediului nu au prevazut o situatie de genul acesta? Sau poate nici nu trebuiau sa prevada un asemenea scenariu. ?Worst case scenario?, o sintagma putin auzita in zona noastra....poate tocmai pentru ca nimeni nu vrea sa prevada acest cel mai prost scenariu cu putinta...

 

Cititi un editorial de Paul Boncutiu despre cum reusesc romanii sa iroseasca banii Uniunii Europene:


La scaldat...in bani europeni!

Comentarii Facebook