Miercuri 24 Aprilie

Laborator de etnobotanice, descoperit la Cluj: Au fost confiscate 20 kilograme de droguri ușoare

 

Mascații și procurorii DIICOT au închis un laborator clandestin de etnobotanice, care funcționa în Cluj-Napoca. Au avut loc descinderi joi dimineața. 

 

Perchezițiile au fost făcute de ofițeri ai BCCOA Alba și procurori de la DIICOT Hunedoara, care supravegheau informativ o grupare infracţională specializată în traficul cu substanţe psihoactive (etnobotanice).. 

 

Potrivit comisarului-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, au fost făcute zece percheziţii, trei în judeţul Hunedoara, în Valea Jiului, şase în judeţul Cluj şi una în Sălaj, iar 16 persoane au fost duse la audieri. 

 

De asemenea, în Cluj-Napoca a fost descoperit un laborator clandestin în care fabricau etnobotanice, fiind confiscate 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani.

 

Etnobotanicele erau aduse în stare brută din Spania şi Germania printr-o firmă de curierat, erau apoi preparate la Cluj-Napoca și ambalate în pliculeţe.

 

Drogurile erau distribuite în 20 de judeţe, prin dealeri locali, iar un plic era vândut cu 25 şi 45 de lei.

Comentarii Facebook