La Spitalul Județean Cluj e construit un incinerator, care zace nefolosit de 4 ani

 

La Spitalul Județean Cluj s-a construit un incinerator din banii primiți de la Banca Mondială, dar sunt folosite serviciile unor firme private, de câteva ori mai scumpe.

 

Investiția la acest incinerator a fost de 96.000 de euro, constând într-o clădire și două incineratoare de ultimă generaţie pentru distrugerea deşeurilor medicale.

 

Când am preluat mandatul de director al acestui spital, în 2013, am constatat că aparatura de la Banca Mondială stă nefolosită în timp ce spitalul plăteşte, anual, sume mari de bani pentru distrugerea deşeurilor”, a declarat noul manager al SCJU Cluj, Petru Şuşcă.

 

Spitalul plătea lunar 80.000 de lei pentru distrugerea deșeurilor medicale, adică 960.000 de lei anual. 

 

Managerul Petru Șușcă a precizat că la finele anului 2013 a renegociat prețurile la licitația mai veche, la care s-au prezentat două societăţi: Steryl Eco din București și IF Tehnologii SRL. Prima a avut o ofertă de 3,9 lei/kg, iar a doua 5,9 lei/kg. Decizia de alegere a prețului cel mai mic a fost contestată în instanță, iar spitalul a pierdut procesul fiind obligat să plătească 5,9 lei/kg de deşeuri distruse.

 

Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj face acum demersuri pentru a primit avizele pentru incineratorul propriu și apoi vrea să angajeze doi oameni, care să lucreze la distrugerea deșeurilor. În final, se va ajunge la un preț de 1 leu pe kilogram și o economie uriașă.

Comentarii Facebook