La RIUF 2010, aflati cum puteti studia gratuit in Suedia si Danemarca sau obtine un credit pentru a invata in Anglia!


Continuarea studiilor la un liceu sau la o facultate din Occident nu mai este un lucru inaccesibil. Editia de toamna a Romanian International University Fair 2010 (RIUF) ofera toate amanuntele.

In 2 noiembrie, la Casa de Cultura a Studentilor, tinerii liceeni si studenti au acces la informatii legate de "modalitatile prin care studiile in strainatate devin la fel de accesibile financiar precum cele din Romania. In cadrul targului, acestia se pot familiariza cu sistemele educationale din alte tari ale lumii, pot afla mijloace de finantare a studiilor in strainatate, pot lua contact direct atat cu universitatile ce vor expune la Cluj-Napoca, cat si cu studentii romani care studiaza la acestea", sustin organizatorii RIUF 2010.

In Danemarca si Suedia scolarizarea este gratuita, "studiile fiind finantate integral de guvern. Practic, un student care doreste sa studieze in Danemarca nu trebuie sa suporte niciun cost suplimentar fata de varianta studiilor la Bucuresti, Timisoara, Cluj ori Iasi", mai spun reprezentantii Targului universitar international.

Grupul EDUCATIVA, organizatorul evenimentului, va oferi detalii despre aceasta sectiune in cadrul standului EDMUNDO.

Tinerii trebuie sa stie ca au la dispozitie si imprumuturi avantajoase, daca vor sa isi continue studiile in strainatate.

"In Marea Britanie, odata admis la o universitate de stat, tinerii studenti au posibilitatea finantarii taxei de scolarizare pentru un program de licenta printr-un imprumut pe care il acorda guvernul acestei tari tuturor cetatenilor UE. Conditiile pe care le impune acest 'Tuition Fee Loan' sunt acelea de a pastra un standard academic inalt pe parcursul studiilor", au mai precizat organizatorii targului.

Creditul este rambursat esalonat, dupa ce studentul a absolvit studiile si a reusit sa se angajeze cu un salariu de cel putin 15.000 de lire sterline pe an. In timpul studentiei, tinerii au posibilitatea de a lucra maxim 20 ore pe saptamana, cu un salariu minim de 5 GBP/ora.

Exista posibilitatea obtinerii unor credite si pentru cei care vor sa studieze in Franta si Germania. "Tinerii care aplica pentru un program de studiu in aceste tari au acces la nenumarate posibilitati de bursa, fie prin intermediul agentiilor guvernamentale, CampusFrance si DAAD, fie prin intermediul programelor comunitare sau prin programele de burse derulate direct de institutiile de invatamant", au mai afirmat organizatorii targului.

RIUF 2010 va avea loc in 2 noiembrie, la Casa de Cultura a Studentilor, intre orele 10.00-18.00.

Comentarii Facebook