La Facultatea Matematică - Informatică Cluj au intrat zeci de candidați cu nota 2, crescută cu ajutorul BAC -ului până la CINCI

 

La Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj s-a intrat cu nota 2, obținută în urma examenului de admitere, dar cu ajutorul notelor de la Bacalaureat. 

 

Unul dintre cei care a dat examen ne-a spus că s-a ajuns în situația ca la Facultatea de Matematică - Informatică din Cluj să intre aproape 150 de candidați, la taxă, care nu au obținut nici măcar nota 5 la examenul dat. Aceștia au fost ajutați de faptul că s-a luat în considerare nota obținută la BAC la matematică sau informatică, ceea ce i-a ajutat să obțină media 5.

 

S-a dat examen, subiectul a fost greu. Circa 150 au luat nota sub cinci, dar, pentru ca au avut opțiunea de a intra la calcul și notele de la BAC, cei care au luat BAC-ul cu 10 la info și 2 la examen, și au reușit să intre cu media 6”, ne-a declarat unul dintre candidați, sub protecția anonimatului.

 

Mi se pare total aiurea. Eu de când sunt în școală știu că un examen sub 5 e picat. Credeam că se promovează intrarea pe baza de examen”, ne-a mai spus sursa citată.

 

Decanul Facultății de Matematică - Informatică din cadrul UBB Cluj, prof. univ. Adrian Petrușel, a declarat că regulamentul de admitere a fost stabilit de rectoratul universității de acum 6 luni. 

 

S-au luat în calcul și notele de la bacalaureat în diverse proporții. Depinde de tipul absolventului. Exista unii care au terminat matematică-informatică, iar alții care au terminat științele naturii. 

 

Cei cu profil matematică și informatică, puteau opta pentru a considera media de la bacalaureat într-o proporție de două treimi și o treime era proba scrisă de la noi. Cei de la profilul științele naturii, puteau sa folosească maxim o treime din nota de la bacaluareat. Totul a fost la latitudinea candidatului si ne referim numai la proba scrisă de la matematică sau informatică”, a declarat Adrian Petrușel.

 

Acesta a spus că în urma examenului de la Facultatea de Matematică-Informatică nu s-a dat o notă, ci un punctaj de la 1 la 10. ”S-a dat o probă scrisă în care s-a făcut punctaje de la 1 la 10 și, dacă a avut 9 la bacalaureat si 2 -3 la proba scrisă, media putea fi 6. Media a admitere este minim 5, dar modul de calcul diferă în funcție de fiecare candidat.

 

Examenul pe care îl dăm noi nu este de tipul celui de la bacalaureat. Noi dăm o probă de verificare a cunoștințelor pentru a urma o facultate de matematică si informatică. Nivelul de greutate a fost mediu”, a mai spus Adrian Petrușel.

 

Decanul Facultății de Matematică - Informatică a declarat că nu știe câți candidați au obținut note sub 5 în urma examenului de admitere. Cert este faptul că, pe site-ul facultății pe care acesta o conduce, scrie că ultima medie de admitere la Matematica informatica - limba romana cu taxă, a fost de 5.26.

 

La buget au fost medii mult mai mari, semn că și candidații au fost mult mai bine pregătiți.

 

Puteți consulta AICI notele.

 

 

Cateva  exemple de studenti care au intrat la Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul UBB Cluj, desi au avut note sub 5 la proba scrisa, dar au fost ridicati de notele la Bacalaureat (pentru unii candidati nota de BAC a avut o pondere de 2/3 din media de admitere):

        

Nota proba  scrisa                           media de Admitere

 

B.V. C. Mihaela - 4.70         -          8.81

S.A. L.Catalina - 4.05         -          7.86

R.V. D. Oana - 3.60             -          7.78

T.I. Ioana - 3.60                 -           8.35

S. S. Sabrina - 2.75            -           6.83

 


Comentarii Facebook