La Cluj se lansează aplicația de mobil - BocterAPP, care îți arată pe telefon când te ”saltă” controlorii

 

Mai mulți tineri din Cluj lucrează la dezvoltarea aplicației ”BocterApp”, prin care își propun să îi avertizeze pe călătorii de pe mijloacele de transport în comun când sunt controlorii în preajmă.

 

Ideea a pornit de pe o pagină de Facebook, unde utilizatorii postau locația ”boacterilor”. Pentru ca informația să ajungă mai rapid la ”consumatori”, mai mulți tineri s-au gândit să facă o aplicație de mobil.

 

Noi am vrut să facem un shortcut funcțional și util pentru a evita intrarea pe grupul de Facebook la fiecare 5 minute. 

 

Aplicația va fi simplă, one-touch app, care va trimite o notificare pe o rază de 2km cu informații despre ”alertă”. E o aplicație simplă și funcționalitățile sunt încă în dezvoltare. 

 

Urmează să întocnim o listă de schimbări pe care atât CTP-ul cât și călătorii fără bilet să le respescte și să le prezentăm domnului director Liviu Neag. 

 

Aplicația va putea fi descărcată după lansarea oficială a iOS 8 și va fi disponibilă pe iOS, Android și posibil Windows Phone. 

 

Ca și scop, încercăm să evităm „fraudarea” / „falimentarea” CTP-ului”, precizează cei care au creat aplicația.

 

Întrebați cum vor ajuta Compania de Transport Public Cluj să evite ”fraudarea / falimentul”, prin dezvăluirea locației ”boacterilor”, tinerii din spatele ”BocterApp”, au ridicat din umeri. Probabil că puțini vor fi atât de responsabili încât vor composta biletul când vor vedea mesajul ”boacter în apropiere”, iar cei mai mulți vor coborî la prima stație de autobuz. 

 

În prezent, CTP Cluj folosește controlori care fac verificări pe mijloacele de transport în comun, conform unor grafice, pentru a-i depista pe cei care circulă fără bilet. Cei care sunt prinși sunt amendați și dați jos din autobuz. 

 

În alte țări, accesul în mijloacele de transport în comun se face exclusiv pe ușa din față, unde se află și șoferul, care vinde bilete și care nu permite accesul ”blatiștilor”. Cu toate acestea, și acolo sunt super controale.

Comentarii Facebook