La Cluj, nu cresc amenzile pentru cei care nu strang dejectiile cainilor sau nu isi plimba animalele cu botnita

 
Majorarea sanctiunilor pentru proprietarii de caini care nu strang dejectiile lasate de animale sau nu folosesc lesa sau botnita nu a trecut de consilierii locali.

Primaria Cluj-Napoca a primit reclamatii prin care erau semnalate cazuri in care proprietarii de caini nu adunau dupa ei dejectiile animelelor si isi plimbau cainii fara lesa sau botnita. Clujenii cereau inasprirea sanctiunilor, deoarece amenzile nu au mai fost majorate din 1996.

 

"Este o completare foarte sumara din punctul meu de vedere. Sunt posesor de caine de 25 de ani si cunosc foarte bine obiceiurile celor care merg cu cateii la Colina sau in alte zone, si aceasta completare este foarte sumara. In primul rand vreau sa zic ca sunt de acord cu cei care isi lasa nesupravegheati cainii care murdaresc spatiul public sa fie amendati si sunt de acord si cu purtarea botnitei la rasele care sunt mai periculoase. Insa niciun posesor de caine nu va merge cu lopatica si farasul dupa el la plimbare cand va iesi cu cainele afara. Asta nu mi se pare normal. O alta problema care mi-a fost sesizata de alti proprietari de caini este accesul animalelor in mijloacele de transport si in magazine cum este permis in alte tari, cum ar fi Germania, insa acest pas trebuie facut treptat", a spus chirurgul Emanuel Chira, consilier local PNL.


O alta propunere a fost aceea ca animalele de talie mica, cum ar fi pechinezii, sa nu poarte botnita.

 

"Eu v-as propune sa renuntam la botnita pentru cainii mici cum ar fi canisii sau pechinezii, pentru ca rade lumea de noi. Ramane sa discutam aceasta problema si, la fel si cu cea pe care a sesizat-o si domnul Chira, care spune ca nu este normal ca omul sa aiba la el farasul atunci cand iese la plimbare, ci e de ajuns sa aiba manusile si pungile PVC", a spus Radu Moisin, primarul interimar.

 

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali, urmand sa mai fie dezbatut si intr-o alta sedinta.

Comentarii Facebook