La Clinica de Dermatologie din Cluj s-au tăiat gărzile pentru că unii medici dormeau

 

Gărzile de la Clinica de Dermatologie din Cluj au fost tăiate pentru că nu sunt necesare. Pacienții erau oricum trimiși la UPU Cluj, dacă era ceva grav. 

 

Medicii s-au revoltat după ce au fost tăiate gărzile de la Clinicile de Dermatologie și Diabet. Practic linia de gardă era inutilă, pentru că urgențele sunt direcționate spre UPU. ”Pacienții care sunt urgențe se prezintă la UPU - indiferent de specialitate - urmând a fi internați conform patologiei. Pentru pacienții care necesită internarea în secția de diabet și dermatovenerologie - conducerea spitalului a organizat modul de internare a acestora și a comunicat secțiilor de diabel și dermatovenerologie- modalitatea de iternare”, precizează directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean Cluj, Monica Costin.

 

Medicii de la cele două clinici s-au revoltat după ce a fost adoptată această măsură. Un coleg de-al lor, care lucrează la o altă clinică, recunoaște, sub protecția anonimatului, că medicii de la cele două clinici încasau banii de gardă, dar nu lucrau mai nimic. ”Eu cunosc situația de la Clinica de Dermatologie. Cazurile internate nu sunt urgențe, așa că o linie de gardă permanentă nu se impune. Dacă un pacient are probleme, oricum este trimis la UPU, pentru că la Dermatologie nu se poate face mare lucru. Pacienții care vin seara sau noaptea sunt oricum trimiși la UPU, dacă e ceva grav. În noua situație, pacienții sunt trimiși la UPU și apoi, dacă trebuie internați, sunt direcționați spre Clinica de Dermatologie”, ne-a relatat medicul. 

 

De obicei, medicii intrau în gardă și își continuau seara ca și când ar fi acasă, având un salon special cu televizor unde se odihneau. 

 

Astfel de acomodări sunt la majoritatea clinicilor, dar în majoritatea cazuistica necesită prezența medicului în saloane. 

 

Un medic de la Clinica de Dermatologie făcea 4 gărzi pe lună, câștigând 400 de lei în plus la salariu. Economia făcută la buget este așadar infimă. 

Comentarii Facebook