Kovesi anunta la Cluj un ghid de bune practici pentru magistrati! Se uniformizeaza modul de aplicare a pedepsei


Laura Kovesi, procurorul general al Romaniei, a anuntat la Cluj ca se lucreaza la un ghid de bune practici pentru judecatori si procurori.

"Se lucreaza la ghid de bune practici pentru judecatori si procurori, pentru a uniformiza modul de aplicare a pedepsei. Practica neunitara este izvorul neincrederii in justitie. Nu va fi obligatoriu. Uamenii nu inteleg cum pentru aceeasi fapta unul este arestat preventiv, iar altul nu. Pericolul concret este interpretat diferit. Va fi un instrument pentru procurori si pentru judecatori. Am observat in sistem ca este nevoie de unificarea practicilor. In toate unitatile din tara sa lucreze la fel", a declarat Kovesi.

Procurorul general al Romaniei a fost intrebat despre pedepsele aplicate in cazurile similare de ucidere din culpa sub influenta bauturilor alcoolice si fuga de la locul accidentului, cazul afaceristului Horatiu Tonea (4,6 ani de inchisoare cu executare) si a politistului Gheorghe Tomescu (1,8 ani de inchisoare cu suspendare), raspunzand ca: "Tocmai pentru aceste cazuri va fi realizat acest ghid. Nu trebuie sa mai existe cazuri ca procurorul de la Alba Iulia merge cu propunere de arestare preventiva, iar cel de la Constanta nu".

Comentarii Facebook