Judecătorul clujean Gabriel Năsui, trimis în judecata, acizat ca a primit MITĂ de la un afacerist cu care mergea în vacanțe de LUX

 

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe judecătorul  Gabriel Năsui și pe milionarul de carton, Ioan Baboș.

 

NĂSUI GABRIEL ADRIAN este acuzat de luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

 

BABOŞ CRISTIAN IOAN este învinuit de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că: ”În cursul anului 2008, inculpatul Năsui Gabriel Adrian, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat și primit cu titlu de mită de la inculpatul Baboş Cristian Ioan foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant.


În perioada 30.05 - 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpați au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul ”a achitat” suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan.

 

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de inculpatul Năsui Gabriel Adrian, la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză”.

În 2012, Știri de Cluj a scris o serie de articole despre vacanțele de lux pe care le făcea alături de afaceristul Baboș.Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, în vacanțe de lux la St. Moritz cu afaceriștii pe care îi judecăDupă aceste dezvăluiri, Năsui a fost exclus din magistratură. Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură după vacanța de lux de la St. Moritz cu afaceriștii pe care îi judeca

Comentarii Facebook