Judecătorii clujeni vor să îl revoce pe Cristi Danileţ din CSM

 

Judecătorii clujeni vor să declanșeze procedura de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Magistrații se reunesc miercuri, 9 ianuarie, pentru a decide convocarea în 11 ianuarie a Adunării Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, forul care poate decide declanșarea procedurii de revocare a lui Danileț.

 

Judecătorii sunt nemulţumiţi de faptul că judecătorul Cristi Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, participînd la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului, contrar celor însuşite în proiectul de candidatură, scrie ziarulfăclia.ro.

 

O procedură similară este în derulare și la nivelul Curţii de Apel Cluj, unde jucătorii vor să o revoce din CSM pe judecătoarea Alina Ghica. La nivelul acestei instanțe s-au strâns deja semnături pentru a se obţine acordul a o treime din judecători în vederea convocării Adunării Generale în 10 ianuarie.

Comentarii Facebook