Judecători condamnaţi de Curtea de Apel Cluj la închisoare cu executare

 

Doi judecători de la Tribunalul Dolj și doi avocați, din aceeași localitate, au fost condamnaţi la închisoare de Curtea de Apel Cluj, după ce au fost găsiţi vinovaţi de luare de mită.

 

Cei patru au primit de la trei persoane arestate, suma de 45.000 de euro pentru a dispune eliberarea acestora şi pentru a da o sentinţă mai blândă. 

 

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe judecătorul Marius Bogdan Diaconescu, la patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare. Judecătorul din Dolj a primit 15.000 de euro mită pentru eliberarea sub control judiciar a trei persoane arestate. Diaconescu ar fi urmat să dea și o sentinţă mai uşoară.

 

Judecătorul Laurentiu Traian Anghel a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare. Anghel a fost intermediarul dintre avocaţii celor trei arestaţi, care au plătit suma de 45.000 de euro, și judecătorul Diaconescu. Laurentiu Traian Anghel a încasat pentru serviciile lui 5.000 de euro. 

 

Avocații celor trei arestați au fost și ei condamnați. Tiberius Ciucă a primit o pedeapsă de un an de zile, iar Ion Militaru, un an și șase luni. Cei doi au primit din partea celor trei arestați 25.000 de euro.

 

Cei patru trebuie să plătească 24.000 de euro, cheltuieli de judecată. Suma reprezintă costul filajelor efectuate de serviciile secrete şi înregistrările telefoanelor. Judecătorii Diaconescu şi Anghel trebuie să plătească, fiecare, suma de 28.200 de lei, iar avocaţii Militaru şi Ciucă, câte 28.400 de lei.

Comentarii Facebook