Vineri 30 Octombrie

Ce spune IPJ Cluj despre poliţiştii de la DIAS care s-au DESTRĂBĂLAT în poligonul de antrenament!

 

În urma difuzării imaginilor cu poliţiştii clujeni de la DIAS, joi seară la Ştiri de Cluj LIVE, IPJ Cluj a atenţionat Parchetul. Cei 6 poliţişti sunt anchetaţi de Parchetul de la lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Polițiștii de la DIAS Cluj fac frecvent chefuri în poligon - NOI imagini de la petrecerea cu ARME, FETE și ALCOOL - VIDEO

IPJ Cluj a remis un comunicat de presă, vineri 14 septembrie, în care se arată următoarele:

"Urmare a difuzării unor imagini, pe un portal de ştiri on-line, la data de 13 septembrie a.c., în care apar mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, facem următoarele precizări:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a adresat o solicitare, realizatorului emisiunii, de punere la dispoziţie a imaginilor.  După primirea înregistrării audio - video a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria       Cluj-Napoca, fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetari în vederea stabilirii existentei, respectiv inexistentei unor infractiuni.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj nu a tolerat şi nu tolerează din partea poliţiştilor comportamente necorespunzătoare care aduc atingere imaginii instituţiei, împotriva celor vinovaţi fiind dispuse întotdeauna măsuri sancţionatorii.

Menţionăm faptul că, respectivul  incident a avut loc în cursul anului 2006 într-un poligon dezafectat.

Acesta a fost adus la cunoştinţa conducerii Inspectoratului de  Poliţie al Judeţului Cluj abia la începutul anului 2010 de către un fost poliţist, prezent şi el la acel eveniment, iar pe baza sesizării respective şeful inspectoratului a dispus verificări.

Având în vedere perioada de 4 ani care a trecut de la momentul săvârşirii acestor  fapte de natură disciplinară şi până la momentul sesizării lor, în cazul de faţă a intervenit prescripţia răspunderii disciplinare pentru cei implicaţi potrivit art. 59 alin. 9 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului.

Cu toate acestea,  conducerea Inspectoratului a dispus atenţionarea şefului de serviciu, atenţionarea poliţiştilor implicaţi, activitatea structurii fiind atent monitorizată.      

Precizăm că până la data  difuzării emisiunii din 13 septembrie a.c. pe portalul de stiri on-line,  la  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj nu  a fost depusă nicio înregistrare audio-video referitoare la incidentul din 18.05.2006", se arată într-un comunicat de presă remis de ISJ Cluj.

 

Poliţiştii DIAS anchetaţi de Parchet, în urma imaginilor difuzate de Ştiri de Cluj LIVE, joi seară! AUDIO

 

Comentarii Facebook