Luni 3 Octombrie

Judecător clujean: Tineri drogați cu etnobotanice, ridicați cu Salvarea din toaleta unui mall


Judecătorul clujean, Cristi Danileț, cere politicienilor să termine joaca de-a lupta împotriva drogurilor și să adopte măsuri dure împotriva celor care le vând copiilor ”astfel de rahaturi”.

Cam aici se ajunge când nu se incriminează deținerea de etnobotanice și nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicați cu salvarea din buda unui mall.

Vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătrăgună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar înțepenirea mușchilor (efectul "zombi") pentru 20 de minute. Dependența se produce imediat, chiar de la prima țigară. Într-o situație consumatorul era la volan, în mașină cu patru persoane și au ajuns în zid ca urmare a înțepenirii mușchilor.

La Cluj sunt cel puțin 8 cazuri în fiecare zi de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale și rugăciuni către Divinitate. Consumul a coborât deja la copiii cu vârsta de 10 ani.

Din păcate, legea aprobată în acest sens la sfârșitul anului trecut de Parlament a fost întoarsă de la promulgare de Președinte”, transmite judecătorul Cristi Danileț.

Magistratul ține ore de educație juridică în școlile clujene și chiar i-a dus pe elevi la Tribunal pentru a le arăta cum funcționează justiția.

Comentarii Facebook