Judecătoarea Siserman vrea să plece din funcţia de preşedinte al Tribunalului Cluj

 

Preşedintele Tribunalului Cluj, judecătorul Sorina Siserman, nu mai vrea să ocupe această funcţie drept pentru care şi-a cerut transferul de la Tribunalul Cluj la Curtea de Apel Cluj. 

 

Cererea judecătorului Siserman, care a condus în ultimii zece ani Tribunalul Cluj, va fi discutată în cursul zilei de joi de către Consiliul Superior al Magistraturii. 

 

Potrivit unor surse din palatul de justiţie, Sorina Siserman vrea să îşi termine mandatul de preşedinte al Tribunalului Cluj care expiră la finele acestui an şi abia apoi să ajungă judecător la Curtea de Apel Cluj. Numai că legea de organizare a magistraturii prevede că transferurile de pe o funcţie pe alta sunt efective şi operează de la data la care au fost aprobate de către CSM. 

 

Numele judecătorul Siserman a apărut în mass-media după ce jurnaliştii au scris că acesta ar fi fost în incompatibilitate, magistratul fiind şi preşedinte al Tribunalului Cluj şi şef de catedră la o universitate privată. Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că nu a fost vorba despre incompatibilitate.

 

Un alt preşedinte de instanţă, căruia i se termină mandatul şi vrea să ocupe un post călduţ, este preşedintele Tribunalului Bistriţa Năsăud, judecătorul Nicolae Marian. Acesta a făcut cerere de transfer la Curtea de Apel Cluj.

 

Un al treilea magistrat care vrea şi el să se mute este judecătorul Vasile Grunea, în prezent la Tribunalul Cluj. Grunea este cunoscut pentru spiritul organizatoric fiind trimis în ultimii zece ani la diferite instanţe pentru a le reoganiza. În urmă cu zece ani a fost trimis la Judecătoria Gherla, apoi la Judecătoria Cluj-Napoca, unde a fost vicepreşedinte, iar mai apoi la Judecătoria Huedin. La finalul anului trecut, lui Grunea i-a încetat mandatul de preşedinte al Judectoriei Huedin, iar acum vrea să fie transferat la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook