Japonezii vor să rezolve problema gunoaielor de la Cluj. Boc: Nu îi putem lăsa

 

Investitorii japonezi doresc să investească la Cluj-Napoca în plină criză a gunoaielor, dar nu sunt lăsați. 

 

Primarul Emil Boc a explicat că a fost contactat de investitorii japonezi care au fost la Cluj, zilele trecute, și care ar fi interesați de a construi într-un termen foarte rapid un punct de colectare a deșeurilor. 

 

Noi teoretic am putea să ne descurcăm ca și oraș fără niciun ajutor de la nimeni. Pentru că sunt zeci de investitori... Chiar și japonezii au fost săptămâna trecută la mine la Cluj și au spus ”Dați-ne 31 de zile. Noi cumpărăm teren, aducem stația și luăm gunoaiele pe 10 ani și nu trebuie să plătiți nimic. Am făcut acest lucru în Serbia, acum 2 luni”. 

 

Le-am spus că noi nu puteam pentru că suntem parte a unui plan național, a unei strategii de mediu, unde pe județ este singur centru,  pe care trebuie să îl facă Consiliul Județean și dacă noi ieșim de acolo ei nu mai au gunoaiele asigurate ca să își construiască centrul, potrivit strategiei naționale de mediu. 

 

Și m-au întrebat de ce sârbii pot și le-am spus că ei nu sunt în Uniunea Europeană. Nu au condiționalitățile pe care noi le avem. Partea proastă este că această strategie de mediu adoptată de Minister este din 2006, iar acum suntem tenici mult mai moderne, dar noi suntem captivi. 

 

Repet dacă am fi lăsați liberi am putea contracta un investitor, care pe terenul lui, pe cheltuiala lui, doar să îi asigurăm gunoaiele pe 10 ani”, a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM. 

 

Comentarii Facebook