Japonezii revin la Cluj pentru a face curatenie la Colegiul "George Cosbuc"

Actiunea intitulata "5S Public" are loc in cadrul programului "KAIZEN pentru viata publica din Romania" si este sustinuta de mari companii si organizatii : Sunimprof-Rottaprint, Cristim, Supremia Grup, Stabilus Romania.

 

Proiectul, ce se va derula in 12 Iunie, presupune instruirea unui numar reprezentativ de voluntari si participarea acestora la o actiune propriu-zisa de curatare a mediului public, in stil japonez. Voluntarii vor beneficia de instruire in managementul curateniei, igienei, aspectului civilizat al unui oras, al organizatiilor publice responsabile, prin standardizare.

 

Acest eveniment va reuni aproximativ 200 de voluntari, de la tineri elevi pana la directori ai unor companii de top din Romania: Sunimprof-Rottaprint, Supremia Grup, Eldon Romania.

 

Actiunea se va desfasura in cadrul Colegiului National George Cosbuc, in data de 12 Iunie 2015, intre orele 8-13. Locuitorii municipiului Cluj-Napoca care vor sa participe la actiunea KAIZEN - 5S Public sunt asteptati la sediul Colegiului, unde, timp de o jumatate de zi, vor fi parcurse urmatoarele etape principale:

 

- Sesiune de prezentari si organizarea echipelor de voluntari in Sala de sport a Colegiului National "George Cosbuc" 

- Desfasurarea actiunii propriu-zise KAIZEN 5S Public si sustinerea acesteia, prin participarea a aproximativ 200 de persoane;

- Comunicare si feed-back final al participantilor

 

"Intrucat suntem constienti de importanta mediului in care traim, indemnam toti locuitorii judetului Cluj si nu numai, sa ni se alature in actiunea 5S Public. Consideram ca promovarea Culturii KAIZEN in Romania conduce la dezvoltarea constiintei individuale, astfel incat regulile si standardele, care trebuie sa existe la fiecare loc de munca( sectii de productie, birouri etc.), sa fie adaptate si la nivelul unui oras, in fiecare parc sau colt de strada." au declarat reprezentantii organizatorilor.

 

Parteneriatul Institutului KAIZEN Romania cu asociatia Clean Up Japonia a devenit deja traditionala, in cadrul acestui program, primele actiuni fiind demarate in Romania in anul 2011, fiind pentru prima oara in Europa cand a fost organizat un astfel de eveniment. Reprezentantii Asociatiei Clean Up Japan la aceasta actiune sunt oameni de afaceri japonezi, care se ofera, ca voluntari, sa sprijine educatia prin curatenie, a cetatenilor orasului Cluj-Napoca.

 

 

 

Comentarii Facebook