Jandarmii clujeni, implicați într-o urmărire în trafic, lăsată cu focuri de armă. Un ”puști” de 19 ani a pus autoritățile pe jar



Jandarmii clujeni au fost implicați într-o acțiune de amploare, vineri, în urma căreia au fost confiscate aproximativ 32.000 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 258.000 lei.

Ieri, 9 iunie a.c., în baza Planului de acțiune în scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu tutun și produse din tutun la frontiera de nord a României Contrabandă 2017, încheiat între ITPF Sighetu Marmației, IJJ Pintea Viteazul Maramureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și IPJ Maramureș, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte — ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune în zona de responsabilitate”, informează Poliția de frontieră.

Astfel, în jurul orei 6.00, oamenii legii au depistat în trafic, pe raza localității de frontieră Repedea, jud. Maramureș, un microbuz despre care se dețineau date că transportă țigări de contrabandă. Autovehiculul circula cu mare viteză, sens în care s-a trecut la urmărirea acestuia. Deși s-au folosit semnalele acustice și luminoase, conducătorul auto a refuzat să oprească, îndreptându-se spre localitatea Ruscova, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și asupra pneurilor autovehiculului, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost informați polițiștii de frontiera de la Sectoarele PF Vișeu de Sus și Valea Viseului, lucrători din cadrul Poliției Vișeu de Sus și Secția 4 Leordina, precum și lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca în vederea blocării principalelor posibile direcții de deplasare a microbuzului.

Pe timpul urmăririi, în apropiere de localitatea Vișeu de Jos, conducătorul auto a sărit din mers din autovehicul și s-a deplasat în fugă spre o pădure din apropiere.

Autoturismul a continuat să ruleze, după care s-a oprit la capul unui pod de pe marginea carosabilului, rezultând avarierea părții din față a acestuia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul român M. Gabriel de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În microbuzul avariat au fost descoperite mai multe colete voluminoase care conțineau țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu șoferul la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor din autovehiculul în cauză a rezultat cantitatea de 19.990 pachete cu țigări, de diferite mărci, proveniență Duty Free, în valoare de 234.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Tânărul este cercetat acm sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar microbuzul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 22.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Comentarii Facebook