Jandarmii clujeni disponibilizati in urma reformei din MAI, reangajati dupa ce au castigat procesele in instanta


Jandarmii clujeni care au fost disponibilizati in urma reformei initiate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) au castigat procesul cu institutia la care au lucrat si au fost reangajati. 

In aceasta situatie sunt 15 subofiteri de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Cluj. Ei au dat in judecata unitatea militara din care au facut parte si au cerut anularea ordinelor de trecere in rezerva. O a doua cerere facuta de militari a vizat suspendarea ordinului de trecere in rezerva pana la judecarea pe fond a cererii de anulare. Tribunalul Cluj a fost de acord cu aceasta cerere, iar militarii s-au intors la serviciu.

Generalul de brigada Aurel Litan, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj a declarat ca cei 15 "au obtinut suspendarea ordinului si nu am avut ce sa fac decat sa ii primesc la lucru. Am facut cu ei o scurta pregatire, i-am imbracat si i-am trimis sa indeplineasca misiunile zilnice".

In plangerea depusa la instanta cei 15 subofiteri clujeni au scris ca: "Desi in detasamentul din care faceam parte, erau incadrati 85 de posturi, doar ocupantii a 35 de posturi am fost selectati in vederea sustinerii examenului din cadrul procedurii de reducere de posturi. Colegii nostri care nu indeplineau misiuni pe strada, ci au atributii de birou, nu au fost supusi examinarii", se arata in cererea militarilor.

Jandarmii au mai semnalat si ca au fost supusi unui adevarat santaj pentru a fi de acord cu examinarea. "Inainte desfasurarii examinarii, subsemnatii am fost nevoiti sa semnam anumite rapoarte prin care 'solicitam sa fim evaluati' pentru a putea fi incadrati pe post, in cazul refuzului urmand sa fim eliberati din functie. Cu aproximativ opt zile inainte de examen ni s-a comunicat si bibliografia, constand in 12 acte normative pe care trebuia sa le cunoastem in amanunt pana la data examenului, in conditiile in care subsemnatii trebuia sa ne prezentam si la locul locul de munca in vederea indepliniri atributiilor de serviciu", se mai arata in documentul citat.

Comentarii Facebook