Iulia Plaian, condusa pe ultimul drum de familie, colegii de la Cosbuc si prieteni FOTO

 

Iulia Plaian, tanara de 19 ani care s-a sinucis marti, 13 decembrie, a fost inmormantata in cimitirul din Manastur, sambata, in jurul orei 12.00.

 

La ceremonia religioasa de la biserica cimitirului din Manastur au asistat zeci de oameni care au cunoscut-o pe Iulia Plaian. Intre cei prezenti au fost si fostii colegi de la Colegiul National "George Cosbuc", unde a obtinut la BAC numai note de 10. "Era o fata foarte silitoare la invatatura. A fost in permanenta printre primele din clasa si asa a terminat si BAC -ul. Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat cu ea. Din fata vesela si care sarea sa ajute pe oricine sa ajunga sa ii puna capat zilelor? Nu imi vine sa cred", a spus unul dintre tinerii prezenti la ceremonie.

 

La inmormantare au participat si o parte dintre fostii profesori, care au povestit ca Iulia a fost elevul pe care si l-ar fi dorit orice cadru didactic, iar cele intamplate sunt o reala tragedie.

 

Dupa ce a absolvit Colegiul National George Cosbuc, Iulia Plaian a dat examen la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), intrand cu media 8,74, la sectia Calculatoare a Facultatii de Automatica si Calculatoare. Ea s-a retras de la facultate cu doua zile inainte de a se sinucide, iar reprezentantii UTCN spun ca ar fi intrat in depresie pentru ca nu mai era pe primul loc la invatatura.

 

Competitivitatea a adus-o pe Iulia in pragul disperarii si, in scurt timp, a ajuns sa fie diagnosticata cu "depresie severa". Pentru ca nu era prima in grupa, Iulia s-a lasat de Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul UTCN.

 

Iulia Plaian s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc de pe strada Nicolae Titulescu, marti, 13 decembri, in jurul orei 18.00. Citeste AICI detalii.

Comentarii Facebook