ISU și E.ON gaz au semnat un protocol de colaborare

 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au încheiat, joi, 6 septembrie, un protocol de colaborare privind derularea în comun a unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

 

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România.

 

Statisticile I.G.S.U. arată că, anual, sute de persoane şi-au pierdut viaţa în incendii, intoxicaţii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Din cele circa 40.000 de incendii produse în România în perioada 01.01.2010 - 31.07.2012, mai mult de jumătate (56%) au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii.

 

Asemenea situaţii extraordinare şi nefericite nu pot să nu atragă atenţia asupra importanţei de a respecta cu stricteţe normele de siguranţă. Consecinţele pot fi extrem de severe şi pot distruge viaţa noastră şi a familiilor noastre. Încheierea parteneriatului cu I.G.S.U. reprezintă pentru compania noastră un pas major în cadrul eforturilor depuse constant în ultimii ani pentru prevenirea şi reducerea numărului evenimentelor tragice”, spune Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

 

Cauzele acestor evenimente sunt multiple, începând de la manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea unor coşuri de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheaţi în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice. 

 

În zona de activitate a E.ON Gaz Distribuţie, numai anul trecut, 23 de persoane au decedat din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 52 de persoane s-au aflat la un pas de moarte din acelaşi motiv. Totodată, în 2011, un număr de 5 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 12 au avut de suferit în urma unor explozii sau incendii cauzate, în cea mai mare parte, de manevrarea greşită a aparatelor sau de improvizaţiile efectuate la instalaţiile interioare sau alimentate cu gaze naturale.

 

Prioritatea instituţiei pe care o manageriez este implementarea celor mai bune practici şi proceduri în vederea creşterii nivelului de securitate a celor în slujba cărora suntem necondiţionat - cetăţenii – şi bunurilor acestora. Momentul de astăzi este unul extrem de important pentru noi, îndrituindu-mă să afirm că această colaborare cu E.ON România va pune bazele unei naţiuni <ancorată> culturii preventive şi comportamentului proactiv, conturând premisele unui viitor în siguranţă”, a declarat colonel Marcel-Sorin Lucaciu, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.).

Comentarii Facebook