Duminica 28 Aprilie

ISU desfășoară exerciții ample de antrenament. În ce zile vor circula autospecialele pe drumurile din Cluj-Napoca


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj desfășoară în zilele de 12 și 13 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, două exerciții ample de antrenament în Municipiul Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc la o clădire de birouri de pe strada Alexandru Vaida Voievod, precum și la un operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului.

Astfel în  în cursul zilelor de joi, 12 octombrie și vineri, 13 octombrie, autospecialele ISU se vor deplasa în regim de urgență în cartierele Mărăști, respectiv Gheorgheni, precum și la periferia municipiului Cluj-Napoca. 

În orașul nostru sunt prezenți 25 de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

,,Exercițiile fac parte din Cursul de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale” anunță ISU Cluj.


Comentarii Facebook