După 7 ani, primarul Emil Boc vrea încă să facă un Parndorf de Cluj, ca în Viena. A spus și ce îl ține în loc


Acum 7 ani, în luna mai 2016, cu puțin timp înainte de alegerile locale, primarul Emil Boc lansa anunțul că va face la Cluj un outlet ca și celebrul Parndorf de lângă Viena. 

Ce spunea Boc despre Parndorf de Cluj în 2016

Vrem să facem Cluj Shopping City. Mulţi mi-au spus că merg la Parndorf la cumpărături, pentru că acolo găsesc produse de calitate la preţuri mai mici. Clujul poate avea şansa să devină un obiectiv pentru locuitorii din Transilvania în materie de shopping, având cel mai modern centru de acest fel, unde oamenii pot veni să cumpere la preţuri mai mici. Primăria va pune la dispoziţie terenul, nu vorbim de locaţie, pentru a nu încuraja specula imobiliară. Avem însă mai multe variante şi există deja interes din partea unor investitori”, a declarat Emil Boc. Edilul sublinia că terenul există și că lucrurile vor merge repede înainte.

Vă reamintim că declarația a fost făcută la puțin timp înainte de alegerile locale din 5 iunie 2016, când Emil Boc se temea de candidatul independent Octavian Buzoianu. Până la urmă nu a avut de ce să se teamă, pentru că a câștigat alegerile locale din acel an cu 64,76%, iar Buzoianu a luat numai 8,78% din voturi, cu toate că a făcut o campanie foarte bună, el fiind cel care a ridicat în spațiul public tema ”Clujul unui milion de locuitori”, preluată apoi din mers de administrația Boc. În plus, acela a fost momentul în care s-a născut și visul metroului. 

Ei bine, după ce a câștigat detașat alegerile, mult mai relaxat decât în 2012, când echipa lui Boc promitea că aduce Ikea la Cluj, altă minciună de campanie, administrația Boc a uitat de proiectul Parndorf de Cluj. 

Știri de Cluj i-a adresat direct primarului Emil Boc câteva întrebări despre această promisiune clară din 2016. 

1. Care este stadiul discuțiilor privind realizarea proiectului Parndorf de Cluj?

2. În 2016, primarul Emil Boc spunea că există și un teren, unde este acesta?

3. De ce nu s-a făcut de 7 ani acest proiect?

4. Se va face vreodată?”, au fost întrebările Știri de Cluj.

Răspunsul a fost unul mult mai sec decât anunțul glorios din 2016: ”Referitor la solicitarea adresată, vă comunicăm faptul că în condițiile în care nu există teren disponibil în interiorul municipiului, căutăm soluții în zona metropolitană a Clujului”.

În 2017, la un an de la câștigarea celui de-al patrulea mandat, ziariștii l-au întrebat la bilanț ce s-a ales de marele proiect al centrului Parndorf de Cluj. Vedeți mai jos replica primarului:


Comentarii Facebook