ISU Cluj primește 3 ambulanțe SMURD. SAJ Cluj primește alte 12 ambulanțe


ISU Cluj va primi, luni, 17 decembrie, trei ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor. 

Aceste ambulanțe vor fi repartizate subunităților din Cluj-Napoca, Turda și Huedin. ”Este îmbucurător faptul că în cadrul aceluiași proiect Serviciul de Ambulanță Județean Cluj primește 12 ambulanțe noi, unde, de asemenea, exista o nevoie foarte mare pentru acestea. Ne punem speranța ca prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare POIM să fie reînnoit tot parcul auto al unității până în 2020 .

Ca efect pe care îl vom simți imediat după primirea noilor ambulanțe va fi îmbunătățirea situației operative. Anul acesta am înregistrat o scădere a numărului de intervenții față de anul trecut, scădere cauzată în totalitate defecțiunilor dese și costisitoare ale ambulanțelor SMURD. Toate ambulanțele din parcul nostru au depășite normele de utilizare, ceea ce generează defecțiuni tot mai dese și costisitoare. Au rezultat astfel perioade semnificative în care ambulanțele SMURD au fost nefuncționale și a trebuit să suplinească lipsa lor echipajele SAJ”, a precizat inspectorul șef al ISU Cluj, general de brigadă Ion Moldovan.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va diona o altă ambulanță SMURD în 2019. ”Este foarte important pentru misiunile care le avem de îndeplinit faptul că urmează să primim la începutul anului 2019, prin sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o ambulanță de terapie intensivă SMURD de tip C1 și avem asigurări că vom primi din partea Primăriei comunei Florești o ambulanță nouă pentru echipajul de prim ajutor SMURD din localitate.

Trebuie să vă mai spunem că apreciem foarte mult și suntem recunoscători inițiativei Asociației Beard Brothers, care au venit în ajutorul nostru prin campania acerbă, demarată pe parcursul acestui an, pentru a strânge fonduri destinate unei noi ambulanței SMURD. Acești oameni au făcut eforturi incredibile pentru a strânge fondurile necesare și știm că sunt foarte aprope de a realiza obiectivele care și le-au propus la început de an. Mai multe detalii suntem siguri că vă vor da membrii asociației, la momentul potrivit”, a mai spus generalul de brigadă Ion Moldovan.

Timpul mediu de reacție, pentru echipajele ISU Cluj, s-a menținut la 12 minute pentru ambulanțe și 14 minute pentru autospecialele de stins incendii/descarcerare, ”însă suntem nemulțumiți de acoperirea care există în zona comunelor Vultureni și Panticeu. Drept pentru care suntem în discuții avansate cu autoritățile locale din comuna Chinteni, pentru a operaționaliza un punct de lucru la ieșirea din localitate înspre Vultureni. Astfel, se va reduce timpul de răspuns cu ceea ce însemnă distanța parcursă de autospeciale din municipiul Cluj-Napoca până la ieșirea din localitatea Chinteni. După calculele și măsurătorile noastre, însemnă 14 minute scăzute din circa 30 de minute necesare pentru a ajunge autospecialele de intervenție la acele comunități.

De asemenea, am primit sprijinul și am găsit deschidere din partea autorităților locale din municipiul Gherla pentru a deschide acolo o stație SMURD. Acest lucru însemnă că vom putea răspunde mai repde accidentelor ce au loc pe centura ocolitoare a localității sau în comunitățile din apropiere, unde intervin acum forțele din Detașamentul de Pompieri Dej”, a mai spus Moldovan.

Comentarii Facebook