ISU Cluj a intervenit la mai multe gospodării inundate. S-a detonat și gheața de pe Someș



Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj anunță că, zilele trecute, a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din județ.

În urma creşterii cotelor râurilor din judeţul Cluj, în perioada 04-06 februarie 2017, echipajele ISU Cluj au intervenit pentru evacuarea apei din 8 gospodării inundate pe cursul râului Someş, în zona Dej Triaj, Urişor şi Manăşturel”, informează ISU Cluj.

Totodată, în aceeaşi perioadă, în vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor răurilor Someş şi Arieş.

Astfel, în urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate.

Au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj.

Comentarii Facebook