”Istericii” îl acuză pe Emil Boc că știa de distrugerea monumentelor de pe Kogălniceanu și chiar a pus ultima semnătură


Activistul civic Szakats Istvan susține că Emil Boc știa despre distrugerea soclului Grupului Statuar ”Școala Ardeleană” și despre mutarea bustului lui Emil Racoviță.

”Civicul” ”isteric”, așa cum le-a spus Emil Boc activiștilor, a explicat pe pași cum s-au luat deciziile.

Adevărul stânjenitor este că pe Kogălniceanu, primarul Boc a APROBAT autorizația de construire FĂRĂ soclu. În vârtejul blufurilor și al eschivărilor, să lămurim ”dispariția” soclului din proiect, în 5 propoziții simple.

1. Concursul a fost unul de soluții pe baza unei teme de proiectare. În această fază apare soclul.

2. Transformarea proiectului câștigător a avut loc pe parcursul avizării fazei DTAC, anterior emiterii autorizației de construire.

3. În faza DTAC, apare propunerea fără soclu. La dezbaterea de duminică, arhitectul a explicat amplu alegerea, rog revedeți.

4. faza DTAC a fost AVIZATĂ de o serie de foruri: direcția tehnică, direcția patrimoniului și evidența proprietății; subordonat Ministerului Culturii – direcția județeană de cultură Cluj.

5. Pe baza DTAC, Autorizația de Construire a fost emisă, semnată fiind inclusiv de arhitectul șef și APROBATĂ de primar.

N-a observat direcția tehnică, direcția patrimoniului și evidența proprietății; subordonat Ministerului Culturii – direcția județeană de cultură Cluj ce avizează? N-a observat primarul Boc ce aprobă? 

Toate declarațiile sforăitoare pe care le vedeți acum e damage controlul primarului”, a punctat activistul civic Szakats Istvan.

ÎNVINS, Boc bate în retragere în scandalul monumentelor ”mazilite”, dar dă vina pe arhitecți pentru că nu respectă ”simbolistica și tradiția”

Comentarii Facebook