Duminica 26 Martie

IPS Teodosie va boteza fetița din Apuseni a cărei mamă a murit după naștere și a lăsat în urmă 7 copiiO mamă a murit după ce a născut acasă, pentru că ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza zăpezii. ÎPS Teodosie a anunțat că vrea să boteze bebelușul născut acum 3 zile. 

Potrivit unor surse din zonă, femeia de 33 de ani, din satul Dos, comuna Scărișoara, județul Alba, era despărțită de tatăl copiilor. Cel mai mare dintre copii are 12 ani. Cu toții au fost evaluați de psihologul instituției, Anca Pașca. Femeia, în vârstă de 33 de ani, din Scărișoara (județul Alba), a murit duminică, 5 februarie 2023, la trei zile după ce a născut acasă.

Tânăra era la a șaptea naștere. Duminică i s-a făcut rău și a fost chemată de urgență o ambulanță, însă ninsoarea și viscolul au îngreunat foarte mult ajungerea salvatorilor la fața locului. Când alarma a fost dată, în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență, spun reprezentanții ISU Alba. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Ambulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentanții ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale. După 20 de minute, la ora 11.56, tânăra a intrat în stop cardio-respirator.Bebelușul a fost preluat și transportat la spitalul din Câmpeni.

Impresionat de tragedie, ÎPS Teodosie a anunțat că vrea să boteze fetița rămasă orfană.

Conform anchetatorilor, femeia a refuzat categoric să fie ajutată de medici la naștere, pentru că are destulă experiență. Ulterior, starea ei s-a agravat și medicii nu au mai putut ajunge la ea la timp, pentru că în weekend s-a pornit urgia.

Comentarii Facebook