Miercuri 24 Aprilie

IPS Andrei: Oamenii se lasă conduși de două patimi mari: banul şi trupul. Ce spune despre guvernul PONTA 2

 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a afirmat în Pastorala de Crăciun că omul modern este stăpânit de două patimi mari: banul şi trupul, și se bazează pe deviza ”să mănânce bine, să fure şi să îi exploateze pe cei slabi”.

 

Scrisoarea Pastorală a mitropolitului Andrei este intitulată ”Pe altă cale”.  ”Omul civilizat al veacului nostru, trăind în spiritul care domnea şi la curtea lui Irod, are următoarea deviză de viaţă: să mănânce bine, să îndrăgească femei frumoase, să fure şi să exploateze pe cei slabi, să doarmă în lenea unui trup obosit de senzaţii tari, să se închine la icoanele rotunde ale banului, devenit un adevărat Dumnezeu făcător de minuni. El e stăpânit de două patimi mari: banul şi trupul. Iar aceste patimi îşi găsesc satisfacţie pe calea cea lată, pe calea lui Irod”, a spus IPS Andrei.

 

Omul modern nu mai are gânduri mari, pentru a duce o viaţă mai curata. ”Gândurile mari sunt ale visătorilor şi misticilor, iar el, fiind realist, nu umblă după himere. Îndobitocit în binele material, acest om al prezentului, stors de sensuri, îşi duce viaţa numai cu perdelele trase, închis, apăsat, căzut în propria sa întunecime. Îl rugăm pe Dumnezeu, cum suntem şi în preajma alcătuirii unui nou guvern pentru România, ca toţi cei care se implică în viaţa publică să meargă pe o altă cale, o cale mai bună decât calea pe care s-a mers până acum”, a mai spus IPS Andrei.

 

Mitropolitul a precizat că oamenii de caracter nu se îşi permit să se întoarcă la Irod.

 

Şi când spunem ”Irod” nu ne gândim numai la personajul istoric, care pe vremea naşterii Domnului Hristos îşi trăia ultima parte a vieţii, ci la tipul de om pe care-l reprezintă. Pentru că acest tip de om este cel râvnit în vremurile noastre”, a mai afirmat Mitropolitul Clujului.

Comentarii Facebook