Politia clujeana, datoare vanduta la IML Cluj

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj are datorii de aproape 1,1 milioane de lei catre Institutul de Medicina Legala (IML). Banii reprezinta expertize realizate de medicii legisti in cursul anului 2009 si care nu au fost platite. Fara acesti bani IML Cluj risca sa ajunga in situatia de a nu avea din ce sa plateasca salariile.

Directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat ca "vina pentru aceasta situatie apartine Ministerului de Interne, care nu vrea sa isi plateasca datoriile acumulate in 2009. Trebuie sa recuperam acesti bani pentru ca la finele anului trecut am fost la limita cu plata salariilor, au fost luni in care am fost la un pas sa nu putem plati banii integral".

Vartic a mai spus ca daca nici spitalele clujene nu si-ar fi achitat datoriile, Institutul de Medicina Legala ar fi fost intr-un real impas. "Spitalele au platit in jur de 200 de mii de lei asa ca ne-am mai echilibrat, dar politia mai are de achitat aproape 1,1 milioane de lei, ceea ce este foarte mult", a mai adaugat directorul IML Cluj.

Daca IPJ Cluj si-ar plati datoriile, banii ar putea fi folositi pentru dotarea laboratorului de toxicologie de la IML Cluj, care nu a fost modernizat de 30 de ani.

Reprezentantii IPJ Cluj recunosc datoriile, dar spun ca plata este facuta de la Bucuresti, prin Ministerul de Interne. Purtatorul de cuvant al politiei clujene, inspectorul Gina Pop, a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca a fost platita o parte din datorie, dar ca mai sunt 1,1 milioane de lei de achitat.

IMl Cluj are 41 de angajati si are nevoie lunar pentru plata salariilor de aproximativ 100.000 de lei.

Comentarii Facebook